Evenimentele sportive ale anului 2012! Ce te-a impresionat cel mai mult?

Ultima actualizare:

    Ana Maria Brânză  a încheiat în lacrimi  Olimpiada
Ana Maria Brânză a încheiat în lacrimi Olimpiada

Anul 2012 a fost unul plin din punctul de vedere al evenimentelor sportive pe care le-a găzduit. Am avut parte de Campionatul European de Fotbal din Ucraina și Polonia, de Olimpiada de la Londra, dar și de finala Europa League, găzduită de București, pe Arena Națională.

1. Horia Tecău a câștigat finala la dublu-mixt, la Australian Open, alături de Bethanie Mattek Sands, după victoria în fața perechii Vesnina/Paes, scor 6-3, 5-7, 10-3. Amintiți-vă ce s-a întâmplat aici:

2. Naționala de fotbal a României a încheiat la egalitate, pe Arena Națională, cu reprezentativa Uruguayului, scor 1-1. Golul nostru a fost marcat de Bogdan Stancu. Cele mai importante faze ale amicalului le aveți aici:

3. Oltchim Rm. Vâlcea a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, fiind eliminată în semifinale de Gyori ETO.

4. Real Madrid a câștigat titlul în Spania, după o luptă la baionetă cu Barcelona, pe care a învins-o în meciul decisiv, chiar pe Camp Nou, cu 2-1. Astfel, albii au sărbătorit campionatul cu numărul 32. Iată cum au sărbătorit succesul elevii lui Mourinho, dar și fanii lui Real.

5. Bucureștiul a avut privilegiul de a găzdui și organiza finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao. Capitala noastră a reușit să se ridice la rangul evenimentului. Nu au fost înregistrate plângeri majore din partea oaspeților. Spaniolii chiar ne-au lăudat pentru atenția pe care românii au acordat-o ultimului act din Liga Europa. Iată imagini cu meciul din luna mai:

6. Chelsea a câștigat finala Ligii Campionilor, pentru prima dată în istoria clubului și în premieră pentru o formație din Londra. Albaștrii i-au învins pe nemții de la Bayern Munchen, chiar acasă la ei, la loviturile de departajare, cu 5-4. Succesul englezilor a fost o mare surpriză și cu atât mai valoros, cu cât, în semifinale, Chelsea a trecut de Barcelona.

7. Spania a câștigat pentru a doua oară consecutiv Campionatul European. Ibericii au spulberat, pur și simplu, Italia în finală, cu 4-0. Competiția s-a desfășurat în Ucraina și Polonia.

8. România a înregistrat cele mai slabe rezultate la Jocurile Olimpice de la Londra, din ultimii 38 de ani. N-am plecat acasă decât cu 9 medalii, dintre care doar două de aur (tiristul Alin Moldoveanu, la pușcă aer comprimat și gimnasta Sandra Izbașa, la sărituri).

Au mai prins podiumul echipa masculină de sabie, alcătuită din Rareș Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu și Alexandru Siriteanu, judoka Corina Caprioriu-categoria 57 kilograme, halterofilii Roxana Cocoș și Răzvan Martin, gimnasta Catalina Ponor, la sol, și echipa feminină de gimnastică, alcătuită din Ponor, Larisa Iordache, Diana Chelaru, Diana Bulimar.

N-au luat medalii canotoarele Georgeta Andrunache – Viorica Susanu, kaiaciștii Liviu Dumitrescu – Victor Mihalachi, echipa feminină de spadă, atleții, luptătorii.

Iată prestația Sandrei Izbașa de la sărituri:

9. Dinamo a disputat un amical cu FC Barcelona, la București, pe Arena Națională. Astfel, românii au avut ocazia să-i vadă pe viu pe Messi, Iniesta, Xavi și ceilalți catalani. Trupa spaniolă a învins cu 2-0, dar dinamoviștii nu s-au supărat, pentru că au avut ocazia să-și măsoare forțele cu Barcelona.

10. CFR și Steaua au avut un parcurs excelent în cupele europene. Ambele formații au strâns o grămadă de puncte și ambele continuă în primăvara europeană. CFR a făcut 10 puncte în grupa de Liga Campionilor, învingând Manchester United chiar pe Old Trafford. Steaua a adunat 11 puncte în grupa de Liga Europa, terminând pe primul loc. Cele două echipe vor evolua în februarie în a doua competiție europeană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net