Eșec istoric la Europenele de gimnastică

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu în zborFoto: Getty
Marian Drăgulescu în zborFoto: Getty

Campionatele Europene individuale de la Szczecin (Polonia) au marcat un nou record negativ pentru gimnastica românească. Nici un gimnast nu a reușit să se califice în finalele pe aparate, sau în cea de la individual compus, o premieră de la înființarea competiției, în 2005.

Prezentă la startul competiției cu patru concurenți, delegația României a dezamăgit în calificările masculine din cadrul Europenelor individuale care au început în Polonia. Chiar dacă printre cei patru se număra și Marian Drăgulescu, românii nu au fost nici măcar aproape de calificarea în finale. Adică nici nu pot invoca ghinionul, din moment ce ”Marocanul”, care e cel mai aureolat gimnast român la Europene sau Mondiale nu s-a clasat decât pe locul 21 la sărituri și pe 26 la sol. În condițiile în care în finalele din weekend se califică doar primii opt spotrivi în ordinea notelor, rezultatul lui reprezintă o imensă dezamăgire. Mai ales dacă ne amintim ce scandal a făcut acum mai puțin de un an că nu fusese lăsat să concureze la Europenele din 2018…

Per total, cel mai bun rezultat în calificări l-a obținut, la sărituri, Robert Ghiuzan, care a avut a 20-a medie. În rest, sportivii noștri au reușit contraperformanța de a se clasa chiar și pe locul 105 la sol, pe 96 la bară fixă, 86 la cal cu mânere, sau pe 73 la paralele. De fiecare dată autorul acestor clasări a fost Toma Roland Modoianu-Zseder, însă el are scuza că e tânăr pentru gimnastica de performanță – are aproape 22 de ani - și, mai ales, că e singurul român care a făcut toate cele 6 aparate, deci a luptat pentru calificarea în finala de la individual compus. Din păcate, lipsa de experiență l-a făcut să termine pe locul 67 în calificări, departe de primele 24 de locuri calificante în ultimul act.

Din păcate, pentru gimnastica masculină din țara noastră, aceasta e prima ediție din 2005, adică de la înființarea Europenelor individuale de gimnastică (adică o competiție clasică, dar fără participarea echipelor) la care nici măcar un român nu concurează într-o finală. Lucru anunțat oarecum de rezultatele de anul trecut, atunci când singurul finalist a fost Andrei Muntean, ocupantul locului 8 la inele.

Joi seară urmau să intre în calificări gimnastele. România a fost reprezentată de trei fete: Carmen Ghiciuc, Denisa Golgotă şi Nica Ivănuş, Denisa fiind favorită la calificarea în finalele de sol și sărituri. Ea este, de altfel, dublă medaliată la Europenele de anul trecut, de la Glasgow, unde a cucerit argintul la sol și bronzul la sărituri. Dacă va reuși acest lucru, ea va concur sâmbătă la sărituri și duminică la sol. Concursul va fi transmis în direct de TVR 2, de la ora 14.30 în fiecare dintre cele două zile.

Clasările românilor în calificări

  • Individual compus: Modoianu-Zseder – locul 67
  • Sol: Marian Drăgulescu – 26, Andrei Muntean - 63, Robert Ghiuzan - 79, Modoianu-Zseder – 105.
  • Cal cu mânere: Cristian Băţagă - 50, Modoianu-Zseder – 86
  • Inele: Modoianu-Zseder - 36
  • Sărituri: Robert Ghiuzan - 20, Marian Drăgulescu - 21.
  • Paralele: Modoianu-Zseder – 73
  • Bară fixă: Cristian Băţagă - 69, Modoianu-Zseder – 96

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net