Eroul lui HCM Constanţa

Ultima actualizare:

    Mihai Popescu i-a “închis” poarta în nas lui Nikola Karabatici, cel mai bun handbalist al anului trecut
Mihai Popescu i-a “închis” poarta în nas lui Nikola Karabatici, cel mai bun handbalist al anului trecut

Atmosferă incendiară joi seara, în Sala "Romeo Iamandi" din Buzău. Campioni ai României la handbal, constănţenii de la HCM au reuşit o revenire uluitoare.

Conduşi cu 7-15 în minutul 21 al meciului cu Montpellier HB (Franţa), în grupele Champions League, oamenii lui Zoran Kurtes au egalat la 17, terminând prima repriză cu un pasiv de un gol (17-18).

Imediat după pauză, de undeva din dreapta porţii constănţene se aude o încurajare: "Naşule! Curaj, naşule!". Spectatorii se uită miraţi spre Petre Cozma, puţini înţelegând cine este îmbărbătat astfel.

După meci, când constănţenii sărbătoreau o victorie istorică (37-33), portarul Mihai Popescu a dezlegat enigma: "Tatăl meu a jucat handbal alături de Petre Cozma. Suntem prieteni de familie", mărturiseşte cel care i-a "închis" poarta în nas lui Nikola Karabatici, cel mai bun handbalist din lume în 2008.

De unde şi până unde "naşule"? Explică Petre Cozma: "Am fost coleg cu Marian Popescu la echipa din Găeşti. Şi pentru că era foarte descurcăreţ, el a fost poreclit naşul. Şi a rămas o glumă între noi, sporti­­vii. Mihai şi-a dovedit azi valoarea. A fost un meci extraordinar, cu o revenire incredibilă a echipei noastre".

Director executiv la HCM Constanţa, Ali Nurhan a fost entuziasmat de evoluţia echipei sale în meciul cu Montpellier.

Omul de handbal mai are o satisfacţie: "Am avut curajul să-l aduc pe Mihai Popescu la HCM când avea 17 ani. A stat o vreme în umbra lui Rudi Stănescu şi a suferit din acest motiv. I-am spus că va veni şi vremea lui. Şi iată ce meci a făcut cu Montpellier. Acum HCM are doi mari portari: Rudi Stănescu şi Mihai Popescu sau Mihai Popescu şi Rudi Stănescu".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net