Elisabeta Lipă: "Ne-am depăşit obiectivul"

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, duminică, pentru NewsIn, că delegaţia României a depăşit obiectivul la Europene cu cele două medalii de aur şi cea de bronz cucerite, având în vedere lotul tânăr care a participat la Brest.

"E o zi frumoasă şi sunt foarte fericită, avem un lot tânăr care şi-a depăşit obiectivul cu aceste medalii cucerite. Ne-a sunat multă lume din ţară să ne felicite", a spus Elisabeta Lipă.

Aceasta nu a uitat de principalul handicap al canotajului românesc, lipsa unei piste pe care sportivii tricolori să se antreneze: "Sunt bolnavă, am găsit aici în Belarus o pistă nouă, un complex sportiv superb, cum nici la Jocurile Olimpice nu am văzut. Mai mare a fost surpriza când am aflat că mai au încă două piste noi în construcţie. Aş vrea să avem şi noi măcar una. Secretul lor este susţinerea din partea guvernului".

Delegaţia României a avut la Europenele din Belarus cinci echipaje, toate calificându-se în finale. Echipajele feminine de dublu rame şi 8+1 au cucerit titlurile europene, în timp ce la 4 vâsle fetele au câştigat medalia de bronz. Echipajul masculin de patru rame s-a clasat pe locul 5 în finală, în timp ce la 8+1 masculin, tricolorii au ocupat locul 6.

Loading...