Elena Andrieş, campioana descoperită pe uliţă

Ultima actualizare:

    Elena Andries e tripla campioana europeanaFOTO: EPA
Elena Andries e tripla campioana europeanaFOTO: EPA

Desfăşurate în România, la Izvorani, Campionatele Europene de haltere pentru seniori au o nouă regină: Elena Andrieş. Ea a cucerit trei medalii de aur la categoria 48 de kilograme. Click! vă prezintă câteva amănunte inedite din viaţa tinerei campioane.

Descoperită din întâmplare. Elena Andrieş (23 de ani) a ajuns la haltere din întâmplare. Când avea nouă ani, antrenorul Costel Dimofte a văzut-o pe o uliţă din comuna brăileană Tudor Vladimirescu cărând două căldări de apă! Ea era atrasă iniţial de handbal, dar a fost cucerită apoi de haltere.

Campioană mondială de junioare. În 2011, Elena Andrieş devenea campioană mondială de junioare. Ea a cucerit aurul la smuls la competiţia disputată atunci în Peru, cucerind alte două medalii de argint. Titlurile obţinuet la Izvorani reprezintă primele medalii de aur cucerite de ea în competiţiile senioarelor.

Suspendată doi ani pentru dopaj. Elena Andrieş a revenit în activitate în 2016 după ce, în 2013, a fost suspendată pentru doi ani după ce a fost depistată dopată. Ea urcase în acel an de trei ori pe podium la Europene (un loc 2 şi de două ori pe 3), dar a fost depistată pozitiv la stanozolol, pierzând şi cele trei medalii.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net