El e cel mai masiv jucător de cricket din lume: are 140 de kilograme!

rahkeem_cornwall_cricket.jpg

Rahkeem Cornwall este cel mai masiv jucător de cricket din lume
Rahkeem Cornwall este cel mai masiv jucător de cricket din lume
Foto: Guliver/ GettyImages

Cântărește 140 de kilograme, are o înălțime de 1,98 m și este cel mai solid jucător de cricket din istorie. În mâinile lui Rahkeem Cornwall, mingea de cricket pare o roșie, iar bâta periuța de dinți.

Chiar dacă dimensiunile sale sunt în contradicție cu tot ce înseamnă sportivul modern, Cornwall a reușit să le demonstreze antrenorilor că merită să facă sport de performanță. Mai mult, să fie selecționat într-una dintre cele mai importante echipe din lume, West Indies. Spre deosebire de alți tehnicieni, care descopereau numai defecte când îl vedeau atât de mare, actualul său antrenor, Phil Simmons, a descoperit la jucătorul său exact calitățile pe care o asemenea statură le poate accentua: poate arunca mingea cu mai multă forță, poate prinde mingea cu o ușurință mult mai mare, iar în momentul în care lovește cu bâta, punctul este ca și câștigat.

rahkeem_cornwall.jpg

Rahkeem Cornwall  este foarte apreciat de coechipieri
Rahkeem Cornwall este foarte apreciat de coechipieri
Foto: Guliver/ GettyImages

În vârstă de 27 de ani, Rahkeem Cornwall a avut de luptat cu multe prejudecăți. În primii ani ai carierei, antrenorul care coordona selecția, Courtney Browne, insista că el nu poate face față sportului la nivel înalt dacă nu urmează o dietă strictă. Numai că, din fericire pentru jucător, Browne a fost schimbat din funcție, iar succesorul acestuia a fost mult mai deschis la minte și a decis să-I dea o șansă masivului jucător. Care nu doar că a prins echipa, dar a devenit un jucător de bază al acesteia și a demonstrat că atunci când este iubire pentru sport reușești să treci peste toate greutățile și nimic nu te poate opri să îți îndeplinești visul.

Loading...