Ei sunt tripleții care vor să facă istorie în rugbyul românesc

tripleti_rugby_flamingo_bucuresti.jpg

Tripletii Fikret, Selim și Emre Sarigocek joacă la Flamingo București
Tripletii Fikret, Selim și Emre Sarigocek joacă la Flamingo București

Au 16 ani și se antrenează doar cu gândul că la un moment dat vor ajunge să facă parte din naționala de seniori a României. Dacă ar reuși acest lucru, ar fi primii tripleți din istoria rugby-ului românesc coechipieri în prima reprezentativă.

Fikret, Selim și Emre Sarigocek sunt singurii tripleți din rugbyul românesc. Puștii mărturisesc că s-au apucat de rugby din curiozitate, iar acum cel mai mare vis al lor este să joace împreună pentru echipa națională a României! Deocamdată, deslușesc tainele acestui sport la RC Flamingo București, clubul care l-a format și pe cel mai bun marcator din istoria ”stejarilor”, Florin Vlaicu. ”La noi la școală a venit la ora de sport antrenorul de rugby și am zis să încercăm, să vedem cum e. Era diferit față de tot ce făceau ceilalți colegi, handbal, fotbal… și am rămas la rugby”, povestește începuturile aventurii Fikret Sarigocek.

”De la primul antrenament ne-a plăcut și am decis toți trei să rămânem. Nu ne este teamă de accidentări serioase, știm că e un sport de contact, dar e fair-play. Ne dorim să ajungem cât mai sus, să jucăm la naționala mare a României. Pentru asta muncim zi de zi”, spune și Emre Sarigocek. După cum spune și cel de-al treilea frate, Selim, pasiunea lor e susținută în permanență de părinți: „Ne-au susținut din prima zi în care le-am zis că vrem să facem rugby. S-au bucurat mult și că suntem în aceeași echipă”, spune el.

Asemănarea dintre ei îi derutează și pe adversari, dar și pe antrenorul lor: ”E o provocare pentru mine să-i antrenez pe cei trei. Fiecare are aptitudinile lui, stilul lui… Mi-a fost greu la început să-i deosebesc, cred că mi-a luat șase luni sau opt luni să-i disting, erau mai micuți și semănau și mai mult. Dacă-i strig pe numele de familie, răspund toți trei, în cor, e ciudat și inedit în același timp. Peste ani, îi văd în lotul naționalei mari”, a declarat pentru Sportsnet Group și Raoul Paxaman, antrenorul RC Flamingo București.

raoul_si_laurentiu_paxaman.jpg

Raoul și Laurențiu Paxaman
Raoul și Laurențiu Paxaman

Cel mai important jucător din istoria grupării este Florin Vlaicu, cel mai bun marcator din istoria ”Stejarilor”. Iar cel care l-a descoperit pe ”American”, Laurențiu Paxaman, actualul director tehnic al clubului, este sigur că frații Sarigocek au șanse să-i calce pe urme. ”Nu cred că mai e în țară o echipă cu tripleți, suntem unici. Ne bucurăm că am reușit să atragem o formulă de tripleți, mai avem și gemeni în echipă. Sunt trei dintre cei mai serioși jucători pe care-i avem. Sunt foarte talentați și muncitori! Am mare încredere că pot ajunge departe, dacă rămân serioși și își văd de treabă. Sper să-i văd la națională, deși drumul este foarte lung și e nevoie de multă, multă muncă”, a declarat și Laurențiu Paxaman.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1