Eduard Novak, primul campion paralimpic al României: «Succesul te poate lua de cap»

Eduard Novak, primul campion paralimpic al României, a fost invitat marţi după-amiază, în platoul emisiunii "Teo Show". Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism a stat de vorbă cu Teo Trandafir despre experienţa lui de pe pistă, dar şi despre viaţa lui de după accidentul care l-a transformat în campion.

Zece ani, Eduard Novak a fost campion naţional la patinaj viteză, iar recordul lui nu a fost doborât nici acum. Viaţa însă a vrut altceva pentru el. În 1996 a suferit un grav accident de maşină,  în urma căruia i-a fost amputat piciorul drept, fapt ce l-a forţat să se retragă din sportul căruia îi dedicase tot ce avea el mai bun.

Cu toate acestea, destinul de campion al lui Eduard nu l-a lăsat să renunţe la visul lui de a aduce României medalia de aur, ceea ce a şi reuşit în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, la ciclism paralimpic.

Eduard Novak a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Londra


Bărbatul a povestit cum au fost pentru el anii în care a câştigat concurs după concurs şi a făcut performanţă în ciclism.

"Îmi aduc aminte că eram la un campionat mondial în Belgia, am câştigat, iar organizatorii nu aveau drapelul României. Aşa că au tras drapelul Belgiei şi au cântat imnul României.

Trebuie să învăţăm să ţinem în frâu succesul pentru că altfel te poate
lua de cap. Am văzut mulţi campioni mult mai talentaţi decât sunt eu,
dar care au dispărut pentru că mentalitatea lor nu era ceea ce trebuie"
, a declarat Eduard.

Chiar dacă nu are un picior, Eduard a demonstrat că nimic nu este imposibil atunci când îţi doreşti să reuşeşti

CLIIMA20120902_0052_1.jpg

Carol Eduard Novak este primul campion paralimpic din istoria sportului românesc

Acesta a dezvăluit şi cum i s-a schimbat viaţa de când a devenit preşedintele Federaţiei Române de Ciclism şi cine îl ajută să meagră înainte, indiferent cât i-ar fi de greu.

"Am candidat pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism şi am câştigat. De atunci mă lupt cu birocraţia şi toate cele. Am norocul însă să am o soţie foarte înţelegătoare, aşa că pot să mă ocup de tot ce trebuie. Jumătate din succesul meu i-l datorez ei", a spus bărbatul.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1