Eduard Grosu, cel mai bine cotat ”tricolor” la ciclism, aleargă în echipament de 15.000 €

Ultima actualizare:

    Eduard Grosu este cel mai bine cotat ciclist român în clasamentul mondial
Eduard Grosu este cel mai bine cotat ciclist român în clasamentul mondial

Ciclismul devine un sport costisitor, mai ales atunci când este practicat la nivel înalt. Eduard Grosu, cel mai bine cotat ”tricolor” în ierarhia mondială, ştie cel mai bine acest lucru. Echipamentul lui, inclusiv bicicleta, costă peste 15.000 de euro.

Face ciclism de la 7 ani, are peste 50 de victorii la profesionişti şi revine, după şase ani, în Turul României, programat între 11-15 septembrie. În 2013, Eduard Grosu a fost primul ciclist român care a câştigat o etapă în “Mica Buclă” , iar acum are ambiţii şi mai mari. “Anul acesta, trecând în categoria 2.1, am cerut echipei să fiu prezent şi sper să încep cu o victorie chiar din prima etapă. Obiectivul meu este să câştig cel puţin două etape în acest tur al României. Etapa a doua pleacă din Braşov, sunt foarte bucuros. Aş fi vrut să fie o sosire la Braşov, ca să pot să câştig în faţa familiei, a prietenilor şi a fanilor mei”, a declarat Eduard Grosu, care este legitimat la echipa Delko Marseille Provence KTM.

Triplu campion naţional, Eduard Grosu se află în primul an de contract cu echipa pro-continentală franceză Delko-Marseille Provence KTM. În Turul României, el va pedala pe o bicicletă în valoare de 14.000 de euro. Dar, împreună cu celelalte elemente de îmbrăcăminte, Grosu va avea un echipament de peste 15.000 de euro. “Asta chiar e o bicicletă OK, costă 14.000 de euro. Cei mai scumpi din echipament sunt pantofii, 700 de euro, casca vreo 200 de euro, ochelarii 100 şi tricoul tot 100. Pantofii sunt cei mai scumpi, că sunt făcuţi la comandă, pe piciorul meu, trebuie să fie comozi”, a explicat Eduard Grosu, care a împlinit la 4 septembrie vârsta de 27 de ani.

Şi-a tatuat porecla

După o accidentare gravă suferită anul trecut, porecla “Ursul” a devenit… tatuaj. “Mie mi se spune Ursul sau Ursuleţul, în pluton. Am un caracter mai de urs, nu mă mişcă nimic. Anul trecut am căzut în China foarte rău, mi-am rupt clavicula. Tatuajul îl am de anul trecut, după ce am căzut, am zis să schimb ceva. Plus că la noi, la Zărneşti, e rezervaţie de urşi, deci se leagă totul”, a explicat Eduard Grosu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net