Edi Petroşel joacă baschet de 18 ani

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Edi Petroşel a înfiinţat echipa de old-boys când avea 36 de ani şi de atunci a câştigat toate sezoanele în Divizia Onoare.

Când spui Edi Petroşel (53 de ani), gândul te duce la muzică, mai exact la formaţia Holograf. Puţină lume ştie însă că toboşarul îndrăgitei trupe are o pasiune, neascunsă, pentru baschet. Petroşel este legitimat la echipa Mithos Bucureşti, care este înscrisă în Divizia Onoare a campionatului naţional.

„Evoluez fără întrerupere din 1993 pentru Mithos Bucureşti. În fiecare sezon echipa noastră a terminat seria pe primul loc, dar a refuzat să se înscrie în Divizia B", ne-a spus Petroşel. Tot el dezleagă şi enigma refuzului: „Mithos este firma mea şi a fraţilor mei. Are ca obiect de desfăşurare distribuţia de aparatură medicală. Prin '93, eu, care sunt un mare pasionat de baschet, am venit cu această idee, de a înfiinţa o trupă de old-boys, la care a aderat mai multă lume. Şi, pentru că doream să evoluăm într-un cadru organizat, ne-am înscris în Divizia Onoare, singura în care ne permitea statutul. Deşi, de-a lungul anilor s-au mai schimbat jucătorii, nu s-a pus niciodată problema promovării".

Pasiunea pentru baschet a unuia dintre membrii Holograf a apărut în perioada studiilor. „Încă din şcoala generală am simţit că sunt atras de acest sport, dar pasiunea s-a aprins mai târziu, graţie campionatelor inter-liceale.

Elev fiind la „Gh. Lazăr", liceu cu tradiţie în astfel de competiţii, am ajuns în echipa instituţiei de învăţământ şi nu m-am mai lăsat. Meciurile dintre «Lazăr» şi «Caragiale» sau «Sava» nu pot fi uitate".

Niciodată, însă, Edi Petroşel nu s-a gândit la o carieră în baschet. „E frumos baschetul, dar muzica m-a acaparat atât de puternic încât n-a fost cazul să fiu pus să aleg între cele două domenii. Mereu am ştiut că viaţa mea este echivalentă cu muzica, toate celelate pasiuni trecând la şi altele. De aceea m-am şi apucat de sport la 36 de ani".

Petroşel, care a fost coechipier cu Nicu Pârşu (actualmente antrenorul lui Mithos), Costel Cernat, Marius Marinescu, Ion Viorel sau Mihai Caroian, spune că baschetul este un mod de viaţă, dacă nu-ţi baţi joc de el.

„Am petrecut ani frumoşi aici. Am învăţat multe de la foştii mei colegi sau de la actualii coechipieri. Am învăţat ce înseamnă jocul în echipă, spiritul colectivităţii, să-ţi doreşti mereu să fii cel mai bun".

Dintre componenţii Holografului, Edi Petroşel nu este singurul atras de baschet. „A mai ucat şi Tino Furtună o bună perioadă, dar a renunţat din cauza problemelor la spate".

Chestionat dacă a intrat vreodată în conflict, din cauza baschetului, cu liderul formaţiei, Dan Bitman, Petroşel a replicat, râzând: „Păi, din cauza lui jucăm duminica, pentru că atunci el este la «Dănutz SRL», emisiunea de la TVR 1, pe care o prezintă şi o realizează de ani buni".

«În progres faţă de acum zece ani»

Edi Petroşel este unul dintre fanii baschetului românesc. Muzicianul este bucuros pentru că, cel puţin în oraşele din provincie, baschetul reîncepe să-şi reintre în drepturile de altădată.

„Vin câte 4.000-5.000 de spectatori la baschet. Sunt meciuri de fotbal la care nu se mai strâng aşa mulţi oameni. Asta spune totul despre acest sport iubit de români. Bucureştiul pierduse mult la acest sport, dar acum pare a reveni în prim plan odată cu reinventarea Stelei", a conchis Petroşel.

A fost sponsorul Stelei

Ultimii 20 de ani au fost extrem de slabi pentru echipa de baschet a clubului Steaua. Practic, ultimul titlu cucerit de roş-albaştri datează din sezonul 1990-1991, când, întâmplător sau nu, sponsor a fost Mithos.

Steaua a câştigat atunci titlul în faţa celor de la Cluj, unde juca Ghiţă Mureşan „Am fost un sezon sponsorul principal al Stelei şi mă mândresc că am fost cei mai buni", ne-a spus Edi Petroşel.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net