Echitaţie de nivel înalt la Cupa Equestria

Ultima actualizare:

În organizarea Clubului Equestria, competiţia se va desfăşura pe perioada a patru zile (25-28 iulie 2013) şi va include probe de sărituri peste obstacole pentru toate nivelurile de cai, de la cai începători, cai tineri la cai avansaţi, dar şi pentru toate categoriile de sportivi - de la călăreţi amatori, copii şi juniori până la călăreţi profesionişti. În total sportivii vor avea la dispoziţie 18 probe competiţionale, cu diverse grade de dificultate, grupate în circuitele: Bronze Tour, Silver Tour şi Gold Tour, cu punctaje cumulate, care vor conta semnificativ pentru obţinerea trofeului "Cupa Equestria".

Tot în cadrul acestui concurs se va desfăşura şi etapa a treia a Romanian Grand Prix (Marele Premiu al României) din cele cinci etape din acest an, acesta fiind şi cel mai dificil circuit al ţării noastre.

Clubul organizator, Clubul Equestria, va participa cu cinci cai tineri (vârsta de 4 şi 5 ani), cu câte doi cai la probele intermediare, Bronze şi Silver Tour, dar şi cu doi cai la Finala Gold Tour şi la Marele Premiu al României. De asemenea, o parte din elevii şcolii de echitaţie Equestria vor reprezenta clubul la probele de copii şi la probele de amatori.

Precedentul concurs organizat de Equestria, după 7 ani de pauză la nivel naţional a unui concurs internaţional, este FEI - Longines Grand Prix, care a avut loc în perioada 30 mai - 2 iunie la baza clubului din Tâncăbeşti, şi care a fost câştigat de turcul Husnu Dinc. Competiţia de două stele a atras aprecierile specialiştilor de nivel mondial din domeniul echitaţiei prezenţi la eveniment, prin nivelul tehnic şi sportiv ridicat, determinarea şi fair-play-ul celor 70 de concurenţi şi 140 de cai din 5 ţări europene, precum şi prin organizarea şi condiţiile de pregătire şi competiţie excelente asigurate.

"Salutăm cea de-a treia ediţie a Cupei Equestria, care în doar 3 ani de la debut a devenit un reper consacrat al competiţiilor interne de echitaţie cu participare internaţională şi o competiţie cu o valoare sportivă în creştere de la an la an. Iată că, alături de concursul internaţional FEI - Longines Grand Prix, a cărui primă ediţie din acest an a fost un succes pe toate planurile, Cupa Equestria a câştigat un public al său şi contribuie semnificativ la evoluţia echitaţiei sportive din ţara noastră", a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului sportiv.

Despre Equestria

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 40 cai (23 proprii şi 17 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi şi organizează permanent lecţii de echitaţie pentru copii şi amatori. Dotările sunt completate de un hotel şi un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum şi o terasă exterioară. Equestria organizează competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori. Manifestările deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, concursurile de casă Equestria.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net