Echipele de tenis de masă ale României își joacă prezența la JO de la Tokyo

tenis-masa-romania-baieti-02.jpg

Fetele și băieții noștri s-au antrenat și ieri în sala din Gondomar
Fetele și băieții noștri s-au antrenat și ieri în sala din Gondomar
Foto: Facebook/FRdeTenisMasă

Echipele de tenis de masă ale României trebuie să câștige două meciuri pentru a se califica la JO de la Tokyo, de la vară

Găzduit de orașul portughez Gondomar, de mâine și până duminică, 26 ianuarie, turneul ce asigură prezența la Tokyo pare a fi accesibil pentru Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean şi Irina Ciobanu.
Câștigătoare a titlului continental în ultimii doi ani, aflată pe locul 8 în ierarhia mondială, echipa pregătită de Viorel Filimon va întâlni Italia (locul 28), în turul 1, astăzi, de la 21.30, iar dacă va câştiga va disputa meciul decisiv cu învingătoara dintre Suedia (19) şi India (23), vineri. “Credem în puterile noastre. Suntem numărul unu în Europa. Așa că sperăm să demonstrăm și acum. Suntem trei jucătoare experimentate. Toată lumea ne știe de frică. E o miză foarte mare în joc, dar va fi ok”, a declarat la plecarea spre Portugalia Daniela Dodean Monteiro, campioană europeană la tenis de masă. Iar colega ei Eliza Samara a privit și mai departe: ”Trebuie să luăm aceste meciuri ca pe niște meciuri normale, fără să ne gândim că o înfrângere ne-ar opri din drumul spre Tokyo. După ce ne calificăm putem vorbi și de o medalie la Jocurile Olimpice”.
Aflată pe poziția a 17-a în lume, selecţionata noastră masculină, alcătuită din Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareş Şipoş şi Cristian Pletea (antrenor Andrei Filimon), va înfrunta Slovacia (19) în primul tur, mâine, de la ora 18.00, iar în caz de victorie își va disputa vineri calificarea la JO cu învingătoarea partidei Franţa (10) – Danemarca (24). Este de menționat că echipele care pierd în al doilea meci (optimi de finală) vor evolua în grupa locurilor 9-16, câștigătoarea acestui turneu obținând și ea calificarea la Tokyo 2020. De asemenea, doi sportivi din fiecare echipă clasată între primele nouă vor obține dreptul de a evolua la Jocurile Olimpice în probele de simplu.
Tenisul de masă a fost inclus în programul Jocurilor Olimpice de vară la ediția din 1988, găzduită de Seul (Coreea de Sud). De atunci, întrecerile în această disciplină au fost dominate cu autoritate de asiatici, care au cucerit majoritatea medaliilor puse în joc. Din o sută de clasări pe podium europenii au avut doar 15, dintre care doar una pe cea mai înaltă treaptă!

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1