Echipa feminină de tenis de masă a Românei va juca duminică finala Europeanului

echipa_romania_tenis_de_masa.jpg

Echipa de tenis de masă a României joacă din nou în finala Campionatului European
Echipa de tenis de masă a României joacă din nou în finala Campionatului European

Echipa feminină de tenis de masă a României poate scrie istorie. Fetele noastre sunt la doar o victorie distanță de apărarea cu succes a titlului european.

Naționala feminină de tenis de masă este în finala Campionatului  European de la Nantes (Franța)! Româncele au trecut în penultimul act de reprezentativa Poloniei, cu scorul de 3 la 1, la capătul unei întâlniri extrem de dificile, în care Eliza Samara a adus două puncta, iar Bernadette Szocs unul.

Campioană europeană la individual în 2015, Eliza Samara a învins-o în primul joc pe Natalia Partyka cu scorul de 3 la 1 (11-4, 8-11, 11-9, 11-3) iar în ultimul s-a impus în fața campioanei europene en-titre Qian Li cu scorul de 3 la 0 (11-8, 11-7, 11-7).

Bernadette Szocs a trecut de Natalia Bajor cu scorul de 3-1 (11-9, 8-11, 11-4, 13-11), în vreme ce Daniela Dodean Monteiro a cedat în fața sportivei Qian Li cu scorul de 0 la 3 (3-11, 7-11, 11-13).

Eliza Samara: ”Am jucat ca o echipă”

În primele două confruntări la acest turneu final, ”tricolorele” au depășit Spania, 3-0. și Franța, în semifinală, tot fără joc pierdut. După calificarea în ultimul act alt competiției, fetele noastre au mărturisit că vor face tot posibilul pentru a păstra medaliile de aur obținute la precedentul European. ”Suntem o echipă, am câștigat pentru echipă. Mă simt bine după aceste victorii și sper să-mi conserv formă pentru ultimul meci. Secretul unei noi finale nu-l voi spune. Vrem să câștigăm din nou titlul!”, a declarat Eliza Samara.

Campioană europeană en-titre, echipa României este formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu. Sportivele antrenate de Viorel Filimon vor juca finala Campionatului European împotriva reprezentativei Portugaliei, care a trecut în penultimul act de selecționata Ungariei cu scorul de 3 la 1.

Finala România – Portugalia se va disputa duminică, de la ora 14 (ora României) și va fi transmisă în direct pe Eurosport 2 și pe Look Sport.

România are în palmares patru titluri de campioană europeană la tenis de  masă pe echipe, la feminin, obținute în 1992, 2002, 2005 şi 2017.

Loading...