Echipa de rugby a Georgiei va înlocui Japonia în Turneul celor 8 Națiuni

georgia-scotia-cupa-mondiala-2019-gettyimages-1165165377_1.jpg

În urmă cu un an, Georgia a participat la Cupa Mondială de rugby din Japonia
În urmă cu un an, Georgia a participat la Cupa Mondială de rugby din Japonia
Foto: Guliver / GettyImages

Organizat în premieră, în această toamnă, Turneul celor 8 Națiuni la rugby va reuni participantele din Six Nations (Anglia, Franța, Irlanda, Italia, Scoția și Țara Galilor) și două formații invitate, Fiji și Georgia. Ultima va participa în locul Japoniei, care n-a primit permisiunea guvernului de la Tokyo de a călători în Europa.

În contextul pandemiei de COVID-19, deplasarea echipelor de rugby din emisfera Sudică în Nord, toamna aceasta, pentru meciurile-test obișnuite, a devenit practic imposibilă din cauza riscurilor ridicate de COVID-19, respectiv de problemele legate de carantinare. Așa se face că în locul acestor partide se va desfășura un turneu inedit.  
Practic, World Rugby a decis „lărgirea” ferestrei internaționale (perioada în care se pot disputa teste) de la trei la șase săptămâni în această toamnă. Ceea ce a permis oganizarea acestei competiții. Inițial, au fost alcătuite două grupe: Franța, Italia, Japonia, Scoția, respectiv Anglia, Fiji, Irlanda, Țara Galilor. După ce a anunțat că nu va participa, componența grupelor a fost modificată. În sensul că Fiji va juca în grupa Angliei, iar Georgia va ajunge în grupa Franței. Această modificare se explică și prin faptul că majoritatea jucătorilor georgieni evoluează în Hexagon. 
Organizatorii au încercat să convingă Africa de Sud să participe la această competiție, însă campioana mondială e implicată în Turneul celor 4 Națiuni, care se va desfășura în Noua Zeelandă. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1