Dribling sub candelabre: Reginele baschetului 3x3 s-au încoronat la Palatul Parlamentului

Ultima actualizare:

    Palatul Parlamentului a găzduit pentru prima dată meciuri de baschet
Palatul Parlamentului a găzduit pentru prima dată meciuri de baschet

Baschetul 3x3 și-a încoronat duminică seara campioanele din circuitul mondial feminin într-unul dintre cele mai extravagante locuri pe care tânara disciplină olimpică le-a văzut în scurta sa istorie: Palatul Parlamentului din București

Prima competiție sportivă organizată vreodată în Palatul Parlamentului a fost un meniu fusion de sport, cultură și patrimoniu național care nu doar că i-a ridicat din scaune pe cei prezenți, dar a făcut înconjurul lumii. Federația Internațională de Baschet a inclus Palatul Parlamentului alături de Musemplein din Amsterdam (gazda Campionatelor Mondiale în 2019) și Tour Eiffel din Paris (gazda Campionatelor Europene 2021) într-un top al celor mai spectaculoase trei locuri care au găzduit evenimente de baschet 3x3.   


    Slam dunk-uri la Casa Poporului
Slam dunk-uri la Casa Poporului

Germania a strălucit mai tare decât imensele candelabre din Sala Unirii și condusă de MVP-ul Sonja Greinecher s-a impus în fața Canadei, scor 18-14 în ultimul act al FIBA 3x3 Women’s Series, competiție finanțată de Primăria Sectorului 3 din fonduri nerambursabile. Nemțoaicele și-au luat astfel revanșa după drastica înfrângere din faza grupelor în fața aceluiași adversar, scorul cu doar o zi înainte fiind 21-11 pentru Canada.


    Casa Poporului a fost cucerită de baschetbaliști
Casa Poporului a fost cucerită de baschetbaliști

Cei aproape 100 de jucători și jucătoare, din cele 24 de echipe naționale prezente în weekend la București au fost impresionați de impozanta construcție care deține trei recorduri mondiale: cea mai mare, cea mai grea și cea mai scumpă clădire civilă administrativă din lume. Participanții au avut ocazia să viziteze Palatul Parlamentului într-o experiență “priceless” oferită cu sprijinul Mastercard.

În competiția rezervată echipelor de tineret, FIBA 3x3 U23 Nations League, finanțată de către Ministerul Tineretului și Sportului, naționala masculină a României a ajuns până în ultimul act, cedând în fața Poloniei, 21-17. Cristian Mâinea a fost ale cel mai bun jucător al turneului, primind un ceas oferit de către Tissot.

Faze spectaculoase de baschet 3x3, momente de dans oferite de Aura Vidroiu și trupa sa de dansatori profesioniști, de elevele școlii Ana Dance și de majoretele Dracula’s Girls, și energia pe care au emanat-o percuționiștii de la Bălașa Percussions au fost ingrediente care i-au încântat pe cei 3.000 de spectatori care au trecut pragul Sălii Unirii de-a lungul celor trei zile de eveniment.


    Mihai Covaliu s-a fotografiat cu micuții sportivi
Mihai Covaliu s-a fotografiat cu micuții sportivi

Baschetul 3x3, o disciplină la care România a avut rezultate spectaculoase în ultimul deceniu, totul culminând cu o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, este în continuare în centrul atenției. Tinerii jucători de baschet din Sectorul 3 au disputat un meci demonstrativ înaintea finalei feminine.

Evenimentul desfășurat sub înaltul patronaj al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a fost organizat de către Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet. La eveniment au asistat oficialități de prim rang precum Mihai Covaliu, preșdintele COSR și Carmen Tocală, preșdintele FR Baschet, vicepreședinte FIBA Europe și membru în board-ul FIBA, Markus Studer, senior director al Federației Internaționale de Baschet, Alex Sanchez, FIBA 3x3 director și Paul Baumann, ambasador al FIBA 3x3 U23 Nations League.

Competiția a fost susținută de către Superbet, Mastercard, Tissot, Banca Transilvania, Toyota București Sud, Wilson, Azuga, Red Bull, Sirma și Fundația Alexandrion. Radioul oficial al competiției: Kiss FM.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net