Drama gimnastului Răzvan Şelariu: «Sunt distrus de pierderea copilului»

19-sport-dum-2885976-afp_mediafax_foto-fabrice_coffrini.jpg

Răzvan Şelariu a cucerit un bronz olimpic la JO din 2004

Data de 27 noiembrie nu va fi uitată niciodată de Răzvan Şelariu şi va rămâne cea mai tristă zi a anului pentru tot restul vieţii. Fostul mare gimnast, care antrenează acum în Qatar, a găsit cu greu puterea să explice tragedia prin care băieţelul său, Andrei, a dispărut lovit de o maşină, în urmă cu două luni.

Aştepta sărbătorile de iarnă cu multă bucurie, alături de Camelia, soţia sa şi de cei doi copii, Rareş Andrei şi Sabrina (7 ani), dar mai ales ziua de 8 ianuarie. Atunci Răzvan Şelariu urma să-şi serbeze unicul fiu, întrucât Andrei ar fi împlinit 3 ani. Nu a mai apucat! La 27 noiembrie, fix în faţa casei, în Qatar unde Şelariu profesează ca antrenor, micuţul a fost lovit mortal de o maşină de teren.

"Andrei se juca în faţa casei cu mai mulţi copii. Lângă noi e un parc, un teren de tenis, este o zona privată. Am intrat înăuntru, iar la niciun minut am auzit o bubuitură, apoi ţipetele copiilor. Când am ieşit, băiatul meu era întins pe şosea”, ne-a povestit, îngrozit, Şelariu.

”Eu am rămas traumatizat. Un filipinez, care conducea un Land Cruiser, a venit cu viteză şi a intrat direct în el. Pe strada aia, în cartier rezidenţial, ai limită de viteză. Nici măcar nu a frânat. A oprit abia la 5 metri, apoi a venit şi a spus «am crezut că am trecut peste ceva».

Imediat l-am luat pe Andrei în braţe şi l-am dus la spitalul care se află lângă noi. De-acolo l-au transferat la altul, iar când medicii mi-au spus să merg acasă după actele lui. Când m-am întors, mi-au spus că nu au mai putut face nimic…, atunci a căzut cerul pe mine. Omul ăla mi-a luat lumina ochilor mei”, ne-a mai spus sportivul.

Fetiţa fostului gimnast a avut nevoie de psiholog după tragicul eveniment. ”După ce a văzut toată scena, pe Sabrina am dus-o la câteva şedinţe cu psiohologul. Ea ştie că Andrei e la Doamne, Doamne, cu îngeraşii. Pentru ea e mai uşor, nu conştientizeaza sută la sută gravitatea. E mai greu pentru noi”, ne-a mai spus Şelariu.

”Ne-am întors din România acum două săptămâni, am făcut parastasul pentru Andrei. Sunt absolut distrus, omul ăla ne-a luat lumina ochilor. Era vineri, iar

Ajutat de ambasador să-şi aducă fiul în România

Zoom
Răzvan, cu soţia şi cei doi copii, când necazurile nu-i atinseseră

Tragedia din familia lui a şocat şi apropiaţii. Unii dintre ei s-au mobilizat imediat să-l ajute pe sportiv, printre ei ambasadorul României în Statul Qatar. ”Toată lumea ne-a susţinut, începând de la şeic, Federatia de Gimnastică din Qatar, Comunitatea de Români, până la domnul ambasador Cristian Tudor, căruia vreau să-i mulţumesc foarte mult. Dacă nu era dânsul, ar fi durat mai mult de o săptămână să-l aducem pe Andrei în ţară. Noi am rezolvat în două zile, şi era şi week-end”, a mai spus Răzvan.

loading...
Loading...

Citește și