Drăgulescu scrie istorie la Cluj

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu  a avut cea mai bună  prestaţie la sărituri, aparat la care va  încerca să redevină  campion european  duminică
Marian Drăgulescu a avut cea mai bună prestaţie la sărituri, aparat la care va încerca să redevină campion european duminică

Campionatele Europene individuale de gimnastică de la Cluj au deja un erou pentru România. Numele lui este, la fel ca în ultimii ani, Marian Drăgulescu. La aproape 37 de ani, el e singurul gimnast tricolor calificat în finalele pe aparate la masculin.

De nouă ori campion european, Marian Drăgulescu a spus încă de dinaintea acestei competiţii că speră ca medalia de aur cu numărul 10 să fie cucerită în faţa compatrioţilor săi. Acum, la Cluj, el are două şanse mari de a-şi îndeplini acest vis.

Calificat de pe primul loc în finala de la sărituri şi de pe locul secund în cea de sol, „Marocanul” speră ca în finalele programate sâmbătă, 22 aprilie, sol, şi duminică, 23 aprilie, sărituri, să cucerească, după o pauză de 11 ani, un nou titlu european. Căci Marian a cucerit toate cele 9 medalii de aur în decursul a 6 ani: 2000 – 2006.

„Întotdeauna se poate mai bine sau mai puţin bine. Dacă aş încheia şi în finale pe locul 1 la sărituri şi pe locul 2 la sol aş fi mai mult decât fericit. E greu însă, într-o competiţie toţi îşi doresc să câştige, iar cea mai mică greşeală, cel mai mic pas te pot scoate. Mă bucur că mi-a ieşit. Doamne ajută să prind o zi bună şi în finale şi să cânte imnul României”, a declarat Drăgulescu după calificări, fiind felicitat şi îmbrăţişat şi de Nadia Comăneci.

„Zeiţa de la Montreal” deţine şi ea 9 titluri europene, aşa că, dacă va reuşi să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, Drăgulescu va stabili un nou record în gimnastica românească.

Finalele vor fi transmise în direct pe TVR 1 şi TVR HD, cu începere de la ora 13.30. 

Emoţii cu Laurenţiu Nistor

simeon stalpnicul png

Gimnastul Laurenţiu Nistor a oferit emoţii celor 5.000 de spectatori prezenţi în tribunele sălii Polivalente din Cluj în calificările de miercuri, 19 aprilie. El a căzut pe burtă de la bară fixă la doar câteva secunde după ce a început exerciţiul, după ce i-a scăpat mâna dreaptă de pe aparat şi s-a lovit la coloana vertebrală. A fost nevoie de intervenţia echipei medicale, care a adus şi o targă lângă saltea.

A fost transportat la spital, iar rezultatele au fost îmbucurătoare: ”Radiografiile nu au relevat nimic grav la spital, dar i se mai fac investigaţii amănunţite, inclusiv abdominal, pentru că a căzut pe abdomen. Nu are nimic grav, este vorba de o contractură la spate, a fost însă şocul căderii”, a declarat preşedintele FRG, Adrian Stoica, pentru News.ro.

Ponor a concurat joi, 20 aprilie

simeon stalpnicul png

În concursul feminin, joi, 20 aprilie, a fost ziua dedicată calificărilor. România a fost reprezentată de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Ioana Crişan şi Olivia Câmpian. Acestea au aflat după închiderea ediţiei dacă s-au calificat sau nu în finalele la individual compus sau pe aparate. Finala de la indiviual compus va avea loc vineri, 20 aprilie, iar cele pe aparate în weekend.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net