Drăgulescu e din nou uriaş

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu  a ajuns în finala de  la sărituri, calificat  cu a treia notăFoto: AP
Marian Drăgulescu a ajuns în finala de la sărituri, calificat cu a treia notăFoto: AP

“Marocanul” Marian Drăgulescu (35 de ani) e protagonistul unei întoarceri spectaculoase în lumea bună a gimnasticii. Duminică, românul se va bate pentru o medalie mondială în proba sa favorită.

La finalul anului 2012, supărat pe faptul că n-a fost inclus în lotul României pentru Olimpiada de la Londra, Marian Drăgulescu a spus un “adio” aparent definitiv sportului în care s-a consacrat. Multiplu campion mondial şi european, “Marocanul” nu-şi spusese însă ultimul cuvânt. Astfel, la începutul anului 2015, mulţi au privit cu suspiciune intenţia lui Drăgulescu de a se întoarce în sala de gimnastică, obiectivul său declarat fiind de a prinde o nouă Olimpiadă, la Rio în 2016. Inclusiv specialiştii din străinătate l-au privit pe Marian al nostru ca pe un “dinozaur” cu o cauză pierdută. Sportivul care în decembrie va împlini 35 de ani şi-a văzut de treabă, a continuat să se antreneze, iar luni seară, la Mondialul de la Glasgow, a dat lovitura. La sărituri, aparatul preferat, el a avut două prestaţii aproape de perfecţiune, inclusiv la execuţia care-i poartă numele. Consecinţa? Marian Drăgulescu este pe locul trei al calificărilor la sărituri şi calificat în finala de opt a probei. Duminică, totul va porni de la zero, iar românul va ataca al nouălea aur mondial din carieră.

Băieţii dau şi ei «baraj» pentru Olimpiadă

Pe echipe, naţionala masculină a ocupat locul 14 în calificări, în condiţiile în care doar primele opt au prins finala şi calificarea directă la Olimpiada din 2016. Ca şi în cazul fetelor (clasate pe 13), băieţii vor concura în primăvară la un “baraj” în care vor fi stabilite ultimele patru echipe calificate la Rio. În schimb, chiar dacă România nu va fi în Brazilia, Marian Drăgulescu îşi poate asigura un loc individual la Rio dacă va lua medalie duminică, în finala de la sărituri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net