Două sportive lesbiene, în război deschis cu Donald Trump

Ultima actualizare:

    Megan Rapinoe (stânga) și Sue Bird
Megan Rapinoe (stânga) și Sue Bird

Fotbalista Megan Rapinoe a pornit scandalul declarațiilor cu președintele SUA, fiind apărată de iubita sa, baschetbalista Sue Bird.

Două dintre cele mai valoroase sportive americance, care formează în mod oficial un cuplu de lesbiene, se află într-un război deschis cu Donald Trump.

Aflată cu naționala feminină a SUA la Mondialul din Franța, Rapinoe a refuzat o întâlnire cu președintele Trump în cazul în care echipa sa va câștiga trofeul suprem. „Eu nu mă duc la nenorocita de Casă Albă”, a spus fotbalista de 33 de ani. În plus, la toate meciurile de la Cupa Mondială, Megan Rapinoe a refuzat să cânte imnul Statelor Unite și să ducă mâna în dreptul inimii, așa cum au făcut-o colegele sale. Orgoliosul Trump n-a rămas dator, răspunzându-i lui Megan printr-o postare dură pe Twitter: „Să câștige înainte să vorbească și să-și termine treaba! Ar trebui să respecte țara noastră, Casa Albă și drapelul, mai ales după câte am făcut pentru ea și pentru echipă”. Conflictul a fost continuat de iubita lui Megan, baschetbalista Sue Bird (38 de ani), care evoluează în cel mai puternic campionat din lume, WNBA. „Cred că președintele o urăște într-adevăr pe prietena mea! Altceva nu are de făcut? E puțin ciudat că reacționează așa, ca un adolescent, în timp ce Megan nu face decât să apere sportul feminin, egalitatea salariilor, mândria homosexualilor și iubirea adevărată. Ar fi ridicol și comic dacă n-ar fi atât de dezgustător și dacă politicile sale n-ar fi distrus viața multor oameni nevinovați”, a declarat Bird presei americane.

Încă din 2016, de când Donald Trump a devenit președinte al SUA, Rapinoe a fost una dintre cele mai vehemente contestatare ale șefului de la Casa Albă, protestând împotriva inegalităților sociale, a nedreptăților rasiale și a brutalităților comise de forțele de ordine contra persoanelor de culoare. Cu Megan Rapinoe purtătoare a banderolei de căpitan, naționala de fotbal feminin a SUA a reușit să se califice în finala Campionatului Mondial, urmând să lupte pentru titlu duminică, împotriva Olandei.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net