Dorin Goian, cu un ochi la Mondiale și cu sufletul pe terenul de baschet la Castorii Suceava Streetball

dorin_goian_baschet.jpg

Dorin Goian a jucat baschet la turneul de Streetball 3x3 de la Suaceava
Dorin Goian a jucat baschet la turneul de Streetball 3x3 de la Suaceava
Citeste tot despre: 

A doua ediție a Superbet Castorii Suceava Streetball a fost puternic afectată de condițiile meteo, dar spectacolul a fost la înălțime.

Vlad Cobzaru, proaspăt absolvent al Universității Augusta din SUA împreună cu coechipierii săi din echipa US of Moldova au câștigat categoria Open Masculin și au încasat cecul în valoare de 4500 de lei. În meciul vedetelor, Dorin Goian a marcat coș după coș în duelul cu puștii din naționala Ucrainei, și a comentat pe margine cu prietenii meciurile de la Campionatul Mondial de fotbal.
Ploaia a fost cel mai mare adversar al baschetbaliștilor care s-au înscris în număr mare la Superbet Castorii Suceava Streetball. Turneul programat să se dispute pe terenurile amenajate în parcarea Iulius Mall a fost nevoit să se încheie duminică în sala Colegiului Național Ștefan cel Mare din Suceava.
Cu toate acestea baschetul a fost în continuare pe primul plan și microbul l-a prins și pe fostul component al naționalei României de fotbal, Dorin Goian. Acesta a fost prezent în meciul vedetelor, acolo unde a jucat împreună cu handbalistul Adrian Chiruț și consilierul local Daniel Prorociuc. Cei trei s-au duelat cu puștii din naționala de baschet a Ucrainei, care au fost prezenți la eveniment. 
“Sunt bucuros că am fost invitat și în acest an la eveniment. Îmi place să joc baschet și mă bucur că există oameni preocupați care organizează astfel de competiții, care contribuie și la promovarea orașului”, a spus Goian. “Nu mă așteptam ca Portugalia și Spania să ofere un asemenea meci spectaculos chiar din faza grupelor. Favorita mea este Franța”, a comentat Goian pe marginea Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. Fostul fotbalist a fost premiat de către Pegas cu o bicicletă, în cadrul unei campanii derulate în cadrul evenimentelor Sport Arena Streetball, prin care brandul tradițional românesc de biciclete îi răsplătește pe românii care și-au reprezentat cu succes țara.
Competiția masculină de la Superbet Suceava Streetball a fost dominată de echipa US of Moldova, cu Vlad Cobzaru în mare formă. Acesta a marcat 10 dintre cele 21 de puncte ale echipei sale în finală, incluzând un spectaculos slam-dunk și și-a condus echipa spre victorie în meciul cu Camarazii, scor final 21-13.

3x3_suceava_faza_de_joc.jpg

Faza de joc din concursul Superbet Catorii Suceava Streetball
Faza de joc din concursul Superbet Catorii Suceava Streetball

Echipele clubului local Castorii au dominat competiția în categoriile rezervate juniorilor, în timp ce echipa ucrainiană Che s-a impus la categoria veteranilor, plus 35 de ani. Nici spectatorii nu au plecat cu mâna goală de la eveniment. Campionii de la concursurile de aruncări Superbet Shooting Challenge au fost răsplătiți cu 250 de lei pentru peformanțele lor și au dovedit că, indiferent dacă ești profesionist sau amator, evenimentele de baschet 3x3 oferă tuturor o șansă de a străluci pe teren.

Peste 150 de participanți au jucat baschet în week-end la Suceava, în cel mai important eveniment sportiv al verii din orașul bucovinean, care a fost organizat cu sprijinul Iulius Mall și al clubului Castorii Suceava și susținut de către Primăria Municipiului Suceava și a Consiliului Local Suceava. Partenerii locali ai evenimentului au fost Direcția Județeană pentru Sport Suceava, Bistro Lovegan și Ecooptic.

Loading...

Citește și

  • baschet 3x3 baneasa

    Naționala de baschet 3x3 a României s-a reunit în formula completă în care a cucerit anul trecut medaliile de argint la Campionatele Europene și va juca în acest weekend la turneul Băneasa Streetball, care are loc în Băneasa Shopping City.

  • 3x3 baschet letoni bucurie

    Prima ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger din era olimpică a baschetului 3x3 și a șasea din istorie s-a încheiat duminică seară în Piața Universității cu victoria dramatică a letonilor de la Riga Ghetto Baschet. Aceștia i-au învins în finală pe sârbii de la Zemun, scor 13-12, au încasat cecul cel mare în valoare de 6.000 de dolari și s-au calificat, alături de adversarii din finală, la FIBA 3x3 World Tour Master Lausanne.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1