Donald Trump şi-a pus fotbaliştii în cap. Reacţie dură a jucătorilor

h_53790129.jpg

Jucătorii din NFL, în "război" cu preşedintele Trump
Citeste tot despre: 

Preşedintele SUA le-a cerut echipelor din NFL să nu mai îngenuncheze la intonarea imnului, dar s-a trezit cu proteste uriaşe.

Printre treburile politice, Donald Trump a găsit de cuviinţă să-şi bage coada în campionatul nord-american de fotbal. Mai exact, într-un discurs ţinut vinery în Alabama, cel mai important om din lume a atacat în termeni duri obiceiul jucătorilor din NFL de a îngenunchea înaintea partidelor, atunci când pe arenă se difuzează imnul Statelor Unite. “Patronii de cluburi ar trebui să-i dea afară imediat pe cei care se pun în genunchi, iar spectatorii să plece acasă”, a spus Trump cu voce răspicată.

Zoom
Donald Trump

Duminică a venit şi răspunsul sportivilor, care l-au înfruntat pe Donald Trump în faţa zecilor de mii de spectatori şi a milioanelor de fani care au urmărit meciurile la TV. Astfel, toate partidele din NFL au fost precedate de momente speciale, fiecare echipă alegând propria forma de protest. Majoritatea jucătorilor au ales să-l sfideze pe Trump îngenunchind sau ţinându-se de mâini în semn de unitate. Opoziţia hotărâtă a fotbaliştilor de peste Ocean s-a resimţit şi în Europa, la Londra, pe celebrul stadion Wembley, unde a avut loc meciul de NFL dintre Jacksonville Jaguars şi Baltimore Ravens.

Zoom
Jucărorii echipei Jacsonville Jaguars, uniţi contra lui Trump

Mai originali au fost componenţii echipei Pittsburgh Steelers, una dintre cele mai puternice din fotbalul american. Ei bine, aceştia nici măcar n-au ieşit pe arenă la intonarea imnului, preferând să rămână la vestiare. Protestul din NFL contra lui Donald Trump a fost îmbrăţişat şi de câteva nume célèbre din showbiz-ul American, cel mai bun exemplu fiind muzicianul Stevie Wonder, care a îngenuncheat în timpul unui concert susţinut la New York.

Zoom
Stevie Wonder

“Astăzi, pun un genunchi jos pentru America. Şi nu doar un genunchi, ci pe amândouă”, a declarat Stevie Wonder.

loading...
Loading...