Donald Trump a fost huiduit de spectatori la un meci de baseball

trump-baseball-huiduit-spectatori-gettyimages-1183854744.jpg

Huiduit de spectatori, președintele Donald Trump a părăsit rapid stadionul din Washington
Huiduit de spectatori, președintele Donald Trump a părăsit rapid stadionul din Washington
Foto: Guliver / GettyImages

Preşedintele american Donald Trump a fost huiduit la al 5-lea meci de baseball din cadrul World Series dintre echipele Washington Nationals şi Houston Astros, de pe stadionul Nationals Park din Washington, aflat la o distanţă mică de Casa Albă. Spectatorii au scandat ”Lock him up!” (închideţi-l!).

Șeful executivului american a asistat la victoria (7-1) lui Houston Astros, iar atunci când imaginea sa a fost afişată pe ecranele video ale stadionului, o parte dintre spectatori l-au huiduit. De asemenea, s-a auzit scandarea : ”Lock him up!” (închideţi-l). O trimitere la scandările împotriva lui Hillary Clinton folosite la mitingurile lui Trump înainte de alegerile prezidenţiale din 2016.
Nu este pentru prima dată când un președinte american în exercițiu este huiduit la un eveniment sportiv. De un tratament asemănător au avut parte Jimmy Carter, Ronald Reagan, Richard Nixon şi ambii preşedinţi Bush. 
Imaginile de la incidentul de pe stadion au inundat Twitter-ul, prezentând momentul în care fanii de pe stadion au trecut de la urale la huiduieli. Trump a plecat imediat de la meci, dar nu este clar dacă a fost nemulţumit de reacţia mulţimii sau de faptul că Nationals pierdea. Trump a participat la meci împreună cu soţia sa, Melania, şi cu mai mulţi republicani, între care Lindsey Graham, Matt Gaetz şi David Perdue.
Donald Trump a afirmat odată că în tinereţe a fost curtat de mai multe cluburi mari de baseball din SUA, dar că le-a refuzat pentru că nu au putut să îi ofere suficienţi bani. El a fost un jucător de baseball bun în liceu. Într-un interviu acordat în 2014, la Economic Club din Washington DC, acesta a spus: ”Ştiţi că am fost selectat şi toţi au vrut să vin în Major League”.
Totodată, Donald Trump este primul președinte american care, din 1910 încoace, nu a participat la ceremonialul primei aruncări la un meci de baseball în timpul mandatului lor. Comisarul Ligii nord-americane de Baseball, Rob Manfred, a declarat că preşedintele i-a spus că nu vrea să participe la ceremonia din acest an a Worls Series, pentru ca experienţa fanilor să fie cât mai pozitivă posibil”. 
Pe de altă parte, Trump a glumit spunând că vesta sa anti-glonţ ar face dificil pentru el să facă prima aruncare... ”Nu ştiu. Trebuie să mă îmbrace cu o armură grea. Voi arăta prea greu. Nu îmi place asta”, a spus el. În aceste condiții, prima aruncare de sâmbătă a fost efectuată de José Andrés din Washington DC, un critic vocal al lui Trump. Andrés s-a exprimat în mod repetat împotriva politicilor lui Trump referitoare la imigraţie şi la reacţia guvernului său la uraganul Maria din Puerto Rico.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1