Doliu în sportul românesc: un vicecampion olimpic a decedat

Ultima actualizare:

    Stefan Tasnadi (al doilea din dreapta sus, cu mustaţa), alături de colegii din echipa României în 1984FOTO: COSR
Stefan Tasnadi (al doilea din dreapta sus, cu mustaţa), alături de colegii din echipa României în 1984FOTO: COSR

Sportul românesc este în doliu. Halterofilul clujean Ştefan Taşnadi, vicecampion olimpic la ediţia din 1984, a decedat.

În vârstă de 65 de ani, Taşnadi a activat în ultimii ani ca antrenor în cadrul CS Universitatea Cluj, fiind şi arbitru international. ”Ştefan Taşnadi a fost unul dintre sportivii care au dus Clujul până pe podiumul olimpic obţinând medalia de argint la ediţia din1984, de la Los Angeles. A impresionat prin forţă şi determinare, obţinând medalii mondiale şi europene şi stabilind recorduri naţionale. Apoi, a contribuit în calitate de antrenor la formarea a zeci de sportivi, unii dintre ei ajunşi, la rândul lor, pe podiumul olimpic”, a transmis, miercuri, CS Universitatea.

Ştefan Taşnadi s-a născut în comuna Sic, în 1953, şi a fost timp de opt  ani, între 1976 şi 1984, component de bază al lotului olimpic de haltere al României. 

El a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Mocova 1980, unde s-a clasat al şaselea la categoria 110 kg, şi la JO de la Los Angeles 1984, unde a obţinut argintul olimpic.

Ştefan Taşnadi a stabilit peste 50 de recorduri naţionale şi a fost primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoriile mari de greutate.

Clubul la care a fost legitimate de-a lungul carierei, AS Clujana, s-a desfiinţat în 2001, iar până în prezent a fost arbitru internaţional de haltere şi antrenor în cadrul CS Universitatea Cluj.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net