Doliu în sportul românesc! A murit un cunoscut hocheist

lumanare.jpg

doliu
Un cunoscut hocheist a încetat din viață
Foto: Pixabay

Octavian Corduban, fostul căpitan al echipei de hochei CSM Dunărea, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani, vineri seară, 11 august, la Brăila. Sportivul a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Apropiații fostului hocheist spun că suferea foarte mult de când soția sa a încetat din viață în urmă cu trei luni, relatează viata-libera.ro. Octavian Corduban s-a născut pe 20 aprilie 1941, la Cernăuți. a învățat să joace hochei de la profesorul Ștefan Tomovici din 1956 și a jucat la echipa Metalul Rădăuți până în 1961.

corduban.jpg

octavian corduban
A murit hocheistul Octavian Corduban (dreapta)
Foto: viata-lunga.ro

În același timp, a jucat și fotbal (ca portar) în Divizia B între 1961 și 1969 la Dinamo București, un an mai târziu la Steaua București și din 1970 până în 1979, la CSM Dunărea Galați, precizează sursa citată. A fost declarat maestru al sportului din 1966 și antrenor eminent în 1999.

Octavian Corduban a antrenat Clubul Dunărea timp de 30 de ani, trecând prin mâna sa mai multe generații. fostul hocheist va înmormântat duminică, 13 august, la Cimitirul Municipal Brăila din Chercea.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1