Doliu în gimnastică! A murit fostul preşedinte, Nicolae Vieru

Ultima actualizare:

    Vieru a fost preşedinte FRG între 1987 şi 2005Foto Click!
Vieru a fost preşedinte FRG între 1987 şi 2005Foto Click!

Gimnastica românească şi-a arătat declinul la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde ţara noastră nu s-a calificat cu echipa. De azi, acest sport e însă şi mai sărac prin pierderea unui nume imens: Nicolae Vieru, fost preşedinte al FRG.

Fostul antrenor emerit a decedat la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Bucureşti, după şase ani de luptă continuă cu cancerul de prostată. Nicolae Vieru s-a născut la 21 aprilie 1932, la Buhuşi (judeţul Bacău). A practicat gimnastica, iar în 1947 a ocupat primul loc la CN Şcolar, pentru ca în 1953 să obţină prima poziţie la Campionatele Naţionale Universitare.

A continuat cu meseria de profesor de sport, iar apoi a fost antrenor la CSŞ Triumf Bucureşti, dar şi la lotul naţional masculin. În 1965-1966 a ocupat funcţia de antrenor federal la gimnastică masculină, iar în perioada 1967-1983 a fost secretar general al FR Gimnastică, după care între 1987-2005 a ocupat funcţia de preşedinte al forului naţional.

De asemenea, între anii 1976-2008 a fost şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică şi membru în Comitetul Executiv al forului (câte 4 mandate). Din 2006 a fost preşedinte de onoare al FRG şi din 2008, vicepreşedinte de onoare al FIG. La nivel naţional a mai activat şi ca vicepreşedinte al COSR, între anii 1991-1998.

Nicolae Vieru a fost şi antrenor emerit, arbitru internaţional, conferenţiar universitar, iar în cariera sa a participat la 11 ediţii ale Jocurilor Olimpice, având şi 33 de prezenţe la Campionatele Mondiale.

Un mesaj de regret a trimis şi fosta mare gimnastă, Nadia Comăneci. ”Un om deosebit, îţi vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să-l odihnească”, a scris aceasta pe un site de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net