Doliu în atletismul românesc: făuritorul de campioane olimpice a decedat

Ultima actualizare:

    Ion Puică a fost unul dintre antrenorii legendari ai atletismului românescFOTO: FRA
Ion Puică a fost unul dintre antrenorii legendari ai atletismului românescFOTO: FRA

Federaţia Română de Atletism a anunţat, joi, că antrenorul emerit Ion Puică a încetat din viaţă.

Născut în anul 1930, la Bucureşti, Ion Puică a fost licenţiat al Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti, promoţia 1959. A practicat atletismul la nivel de performanţă fiind legitimat la: Stadiul Român Bucureşti (1945), C.C.A.Bucureşti (1951 – 1952), Şantierul Ploieşti (1953), Constructorul (1954), Ştiinţa (1955), Ştiinţa Bucureşti (1956 – 1957), C.S.U.Bucureşti (1958), Ştiinţa Bucureşti (1959), unde a avut ca antrenori, între alţii, pe Alexandru Ardeleanu, Alexandru Mazilu etc. S-a specializat în alergările de semifond şi fond, având în palmares două titluri de campion national.

În calitate de tehnician, a activat la: Ş.S.A.Bucureşti, C.S.M.S.Iaşi, Olimpia Bucureşti şi, în perioada 1990 – 1993, în Spania. A fost antrenor al lotului naţional (1976 – 1988), pentru probele de semifond şi fond, printre sportivele sale numărându-se Maricica Puică, Paula Ivan şi Antoaneta Iacob, cu care a cucerit patru medalii la Jocurile Olimpice, ca şi şase asemenea trofee la Campionatele Mondiale şi tot atâtea la cele Europene. În afara atletelor menţionate, le-a mai antrenat pe: Doina Melinte, Violeta Beclea – Szekely, Cristieana Cojocaru, Natalia Karaiosifoglu etc. Pentru toate aceste rezultate i s-a decernat, în 1982, titlul de Antrenor emerit.

Corpul neînsufleţit este depus la sediul federaţiei (str. Primo Nebiolo nr. 2, sector 1). Până vineri, la ora 12.00, sunt aşteptaţi cei care doresc să-şi ia rămas bun de la marele antrenor, a precizat FR Atletism. Corpul neînsuflețit va fi depus vineri, la ora 13.00 la capela cimitirului Izvorul Nou din Bucureşti, iar ceremonia de înhumare va începe duminică, de la ora 13,30, la acelaşi cimitir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net