Dodean şi Samara, campioane europene

Citeste tot despre: 

Foste campioane europene de tineret, Elisabeta Samara şi Daniela Dodean au confirmat în sfârşit talentul imens de care dispun. Aflate deja în top 10 mondial la senioare, cele două au câştigat en-fanfare finala probei de dublu, trecând cu 4-0 (11-7,11-7,13-11,11-4) de perechea Nikoleta Stefanova/Tan Wenling (Italia).

Favorite nr.2 ale competiţiei, româncele reuşiseră o altă victorie de senzaţie, scor 4-2, în semifinale, împotriva cuplului Paskauskiene / Fadeeva (Lituania/Rusia), principalele favorite ale Europenelor de la Stuttgart.

Au bătut două vedete de import

Campioane de club în Italia în acest an cu San Donatese, o premieră pentru micuţa grupare lombardă, „cele două puştoaice minune" au demonstrat totodată la Europene, spre satisfacţia publicului german, că naturalizarea unor jucătoare asiatice nu aduce în mod automat succesul. Bulgăroaica Nikoleta Stefanova şi chinezoaica Tan Wenling, cae au reprezentat Italia, au fost efectiv surclasate de cele două romance, care alcătuiesc un cuplu solid de peste cinci ani de zile.

"Pobabil mulţi spun că a fost uşor pentru că am bătut cu 4-0, dar tensiunea care ne apăsa ne-a dat mari emoţii şi ne puteam aştepta la răsturnări de scor. Fiecare punct câştigat a fost greu, ne doream enorm să învingem. Din câte am văzut şi auzeam majoritatea spectatorilor ţinea cu noi. Publicul, în jur de 5.000, a creat o atmosfera incredibilă. Suntem foarte fericite pentru acest rezultat", a spus Elizabeta Samara.

''Aveam multe victorii importante la Pro Tours, Europene şi Mondiale, dar niciodată nu am ajuns la aur. În sfârşit, am reuşit. Am jucat împotriva lui Tan şi Stefanova la Zagreb şi ştiam ce avem de făcut ca să le batem'', a adăugat Daniela Dodean.

Loading...