Dinamo rămâne sus. Victorioși cu 31-25 în meciul cu Minaur, handbaliștii bucureșteni au câștigat al 5-lea campionat la rând

dinamo-handbal-1c3a8066-marian-burlacu.jpg

Dinamoviștii au sărbătorit câștigarea titlului în sala Rapid
Dinamoviștii au sărbătorit câștigarea titlului în sala Rapid
Foto: Marian Burlacu

Gruparea alb-roșie ocupă locul 2 în clasamentul all-time, după Steaua (28 de titluri), dar înaintea lui HCM Constanța (9) și Minaur Baia Mare (3).

Dominația lui Dinamo în întrecerea națională de handbal, la masculin, continuă. Iar cifrele o demonstrează. În 26 de meciuri disputate, oamenii lui Constantin Ștefan și Sebastian Bota au suferit un singur eșec (22-24 cu Dobrogea Sud) și au terminat o partidă la egalitate (27-27 cu Potaissa Turda). În rest, victorii pe linie, multe dintre ele la diferențe consistente. Ultima fiind obținută sâmbătă, în sala Rapid din București, în fața lui Minaur Baia Mare (31-25). Grație acestei serii, Dinamo a adunat 73 de puncte, fiind urmată în clasament de Potaissa (68p), Dobrogea Sud (63p), CSM București (54p) și Minaur (47p). 
Pentru Dinamo, acest titlu este cu numărul 17. Cu mențiunea că anul trecut, în urma deciziei FR de Handbal de „a îngheța” campionatul, gruparea bucureșteană n-a primit medalia de campioană pe care ar fi meritat-o cu prisosință. În 2020, Dinamo a câștigat doar Cupa României, în luna septembrie, când FRH a decis ca echipei câştigătoare să-i revină şi Supercupa.
Dinamoviştii mai au de disputat două partide din actuala ediție de campionat, astăzi, la 18.25, cu Poli Timişoara, în sala proprie, şi mâine, la aceeași oră, cu Steaua, în sala Rapid. După „eternul derby”,  dinamoviștii vor primi medaliile de campioni.

Echipele cu cele mai multe titluri de campioană din România

Steaua hochei (masculin) - 40
Dinamo polo (masculin) - 32
Steaua handbal (masculin) – 28
Steaua fotbal (masculin) – 26
Steaua rugby (masculin) - 24
Dinamo volei (feminin) - 21
Oltchim / Rm. Vâlcea handbal (feminin) – 20
Dinamo volei (masculin) -  18
Dinamo fotbal (masculin) – 18
Dinamo handbal (masculin) – 17
Dinamo rugby (masculin) - 16

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1