Dezvăluiri din vestiarul naţionalei de handbal. Momentul emoţionant care a schimbat tot

Ultima actualizare:

    Naţionala României a adus acasă bronzul mondialFoto AFP
Naţionala României a adus acasă bronzul mondialFoto AFP

Trei înfrângeri la rând în grupele campionatului mondial din Danemarca şi venea meciul decisiv cu Brazilia din optimi. Pe fondul criticilor venite din partea "oamenilor de specialitate" din ţară, naţionala României era cu moralul la pământ, dar într-o sală de analiză video scaunele s-au aşezat în cerc şi fetele s-au privit în ochi.

Fetele s-au închis într-o cameră, s-au aşezat în cerc şi s-au privit în ochi. Handbalistele noastre au reuşit să se deschidă fără rezerve una în faţa celeilalte şi au ieşit de acolo foarte motivate. Ceva se schimbase în acel moment. Energia pozitivă generată în acel moment le-a purtat spre victorie pe fetele noastre în meciurile împotriva Braziliei (campioană mondială 2013 şi cea mai bine echipă clasată din grupa C) şi Danemarca (ţara gazdă a campionatului mondial şi triplă campioană olimpică). Începând chiar din duminica meciului cu Brazilia, în jurul echipei naționale auzi, ușor criptic, trimiteri spre o discuție foarte emoționantă, care le-a ajutat pe fete să se pună în ordine una cu cealaltă. Să-și alinieze așteptările.

Vezi meciul Danemarca-România

Gabriela Perianu, una dintre cele mai tinere jucătoare din lot, e încă emoționantă când o întrebi despre discuția lor. “Am hotărât să ne întâlnim imediat după masă. Și am fost doar noi, fetele, în sala de analiză video. Acolo, scaunele sunt în linie și privesc spre monitoare. Dar le-am așezat în cerc, ca să ne privim în ochi. A fost inițiativa Cristinei (Neagu) și a lui Alice (Valentina Ardean-Elisei). Ele ne-au propus să ne spunem tot ce avem pe suflet; tot ce simțim că nu merge. A fost foarte emoționant, nu poți să-ți închipui. Pentru mine cred că e cel mai frumos și cel mai puternic moment de când sunt la lotul național”, a povestit handbalista pentru lead.ro.

Citeşte povestea integrală aici.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net