De la Simona Halep la Cristina Neagu. Cine e noul preparator fizic de la CSM București

Ultima actualizare:

    Dragoș Luscan, alături de Tomas Ryde
Dragoș Luscan, alături de Tomas Ryde

Cooptarea lui Dragoș Luscan în echipa tehnică a fost condiția lui Tomas Ryde de a o prelua pe CSM.

Echipa de handbal fete a CSM București a început deja pregătirile pentru noul sezon competițional, informează Revista Sport Magazin. Una dintre condițiile importante puse de Tomas Ryde pentru a prelua gruparea bucureșteană a fost aducerea unui fost colaborator de bază al lui, cu care a obținut performanțe deosebite în handbal. Este vorba de preparatorul fizic Dragoș Luscan, Wellness Coach al clinicii Kineto Fit. Asta după ce Ryde și Luscan au lucrat împreună cu naționala de handbal a României, unde au obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Norvegia, ediția 2015 și calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Cei doi lucrează din nou împreună, acum la CSM București, suedezul Ryde în calitate de antrenor principal, în timp ce Luscan se ocupă de pregătirea fizică a echipei.

Printre realizările carieriei lui Dragoș Luscan se numără participarea la Turneul Campioanelor alături de Simona Halep în anul 2016, medalia de bronz în anul 2015 la Campionatul Mondial – alături de echipa națională de handbal feminin a României, prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, la Jocurile Olimpice de la Rio în anul 2016 – alături de echipa Horia Tecau și Florin Mergea și locul 1 la proba de dublu de la BRD Nastase Țiriac Trophy, în anul 2016 – alături de echipa Horia Tecau și Florin Mergea.

Licențiat în “Sport și performanță motrică” și „Kinetoterapie și motricitate specială” și absolvent al masterului „Nutriție și remodelare corporală” din cadrul UNEFS, Dragoș Luscan a practicat handbal de performanță la echipele HC Argeș și CSA Steaua București. În urma unei accidentări foarte grave, a fost nevoit să își încheie activitatea de sportiv și astfel a început o nouă carieră de kinetoterapeut și preparator fizic la KinetoFit.

Astfel, el a lucrat cu echipele de polo și handbal masculin ale clubului Steaua București, echipa națională de handbal feminin și masculin a României. În ultimii ani a fost alături de sportivi români din topul mondial, precum Simona Halep, Horia Tecău și Florin Mergea, pregătindu-i fizic și susținându-i în atingerea performanțelor lor. A participat la pregătirea sportivilor din cadrul loturilor naționale de înot și badminton ale României, precum și a celor din Academia de Dans „Mihai Petre”. Expertul de la Kineto Fit este invitat regulat să participe la simpozioane interne și internaționale sau la diverse gale, unde este premiat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net