Daniela Stanciu și-a asigurat participarea la JO Tokyo 2020

Ultima actualizare:

    Anul acesta, Daniela Stanciu a ocupat locul 11 la CE indoor de la GlasgowFoto: Guliver / GettyImages
Anul acesta, Daniela Stanciu a ocupat locul 11 la CE indoor de la GlasgowFoto: Guliver / GettyImages

Atleta stelistă Daniela Stanciu (31 de ani) și-a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de anul viitor. Eleva Oanei Pantelimon a sărit 1,96 m din a doua încercare și a câștigat proba de înălțime din cadrul Naționalelor de atletism de la Pitești.

Daniela Stanciu este cea de-a patra atletă din România care își îndeplinește baremul de participare la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Tokyo, în 2020, după săritoarele în lungime Florentina Iușco-Marincu și Alina Rotaru, respectiv alergătoarea Claudia Bobocea (1.500 m). “Sunt foarte fericită că am reușit să sar 1,96 și să realizez baremul pentru Tokyo. Îmi place foarte mult să concurez la Pitești. Mi se pare un stadion foarte bun pentru atletism. Am avut o zi bună și am obținut un rezultat pe măsură. În continuare țintesc spre performanțe foarte bune, dar sunt mulți factori într-un concurs. O iau pas cu pas și mă pregătesc pentru următoarele competiții”, a declarat Daniela pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Daniela Stanciu ocupă locul 10 în top-ul mondial al momentului

Totodată, rezultatul înregistrat la Pitești o plasează pe Daniela pe locul 10 în top-ul mondial la zi în proba de săritura în înălțime în care lider este rusoaica Maria Lasitskine, cu 2,06 metri. Cu 1,96 m, stelista a stabilit un nou record personal, precedentul datând din 17 august 2014, de la Zurich, când a sărit 1,94 m și a terminat pe locul 8 la Campionatul European. Ea mai reușise să sară 1,94 m și în sală, în 14 februarie 2015 și 6 februarie 2019.  Depistată pozitiv la CN de sală din 2016 (meldonium), Daniela Stanciu a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Revenită în competiție în 21 ianuarie 2018, ea s-a clasat pe locul 3 la Balcaniadă. Iar anul acesta a reușit să câștige această competiție, depășindu-le pe Marija Vukovic (1,92 m) și Ana Simic (1,90 m). Pentru ca mai apoi, la CE indoor de la Glasgow, să ocupe locul 11 (1,87 m). 

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net