Daniel Onoriu şi-a zdrobit concurenţa la revenirea în concursurile auto de viteză

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A venit, a vazut, a castigat! Dupa un an de zile de stat pe margine, Daniel Onoriu s-a intors in motorsport mai puternic decat oricand. Cu un proiect nou, EVO ROCKET, de aproximativ 1000 de kg si sute de cai putere, Onoriu si-a dominat adversarii fara drept de apel la etapa nationala de viteza in coasta de la Rasnov.

Daca 2012 a insemnat pentru Daniel Onoriu un sezon plin de probleme tehnice, inceputul campionatului 2013 l-a gasit pe pilotul bucurestean muncind la o noua masina de curse, necesara revenirii in varful piramidei pilotilor romani de viteza in coasta. Proiectul construirii masinii EVO ROCKET s-a prelungit insa de la luna la luna, Onoriu prezentandu-se la start abia la etapa de la Rasnov.

"Proiectul EVO ROCKET a fost dezvoltat in Romania si Ungaria si a fost coordonat de Gabi Tiura de la X Motors. Body-kit-ul, foarte admirat de altfel, a fost realizat in Romania, de firma BD Tuning in Sebes si vopsit la Bucuresti, la Motivo Service Group. Electronica a fost setata in Ungaria, dar din pacate nu am putut sa ii aloc suficient timp acestei etape si din acest motiv masina nu functioneaza acum la maxima capacitate", a declarat Onoriu.

Cu toate acestea, cel mai iubit pilot de coasta din Romania nu a mai putut astepta si a adus masina la start, chiar si fara a parcurge vreun km cu ea inainte. "Eu traiesc pentru curse, mi-a fost foarte greu sa stau acasa", a declarat Onoriu, iar norocul i-a suras la Rasnov unde a reusit sa spulbere orice concurenta si sa stabileasca un nou record pentru turisme.

simeon stalpnicul png

Asteptat de mii de fani sa se intoarca in curse, Daniel Onoriu si-a reconfirmat valoarea incontestabila reusind sa starneasca reactii incredibile: "La una din curse, un tanar s-a desprins dintr-un grup si a ingenunchiat in fata masinii aflate in coborare, apoi a pupat capota. A fost uimitor", a declarat Onoriu.

Sezonul 2014 se anunta a fi unul deosebit de interesant. Aparitiile sale dublate de recorduri si performante incontestabile au facut pe cunoscatorii acestui sport sa declare ca Onoriu este singurul pilot din campionat cotat sa invinga monopostul de formula LolaF3000.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net