Dacia Lodgy bagă zâzanie între doi campioni mondiali

Ultima actualizare:

A condus ca un „nebun" şi a câştigat detaşat cursa pe gheaţă din Franţa. Însă, Alain Prost nu se poate bucura încă de victorie.

Fostul său coleg din Formula 1, canadianul Jacques Villeneuve, şi el campion mondial în anii ‘90, îi acuză pe organizatorii concursului că l-au favorizat pe pilotul francez.

Villeneuve spune că lui Prost i s-a permis neregulamentar să-şi repare maşina. Potrivit www.rtl.fr, la ultima etapă, Villeneuve l-a atacat pe Prost pe interior în ultimul viraj, iar francezul a pierdut controlul Daciei şi a avariat maşina.

Atunci, cursa ar fi fost oprită, iar canadianul a fost acuzat de manevră ilegală şi retrogradat pe ultima poziţie. Când s-a luat din nou startul, Prost a apărut cu maşina reparată, cu toate că regulamentul nu permite. Asta l-a înfuriat pe Villeneuve, dar şi pe spectatori, care au aruncat cu bulgări de zăpadă în maşina Dacia Lodgy condusă de Alain Prost.

„Am realizat că nu participăm la Trofeul Andros, ci la Trofeul Alain Prost. Pun sub semnul întrebării prezenţa mea la această competiţie. Ăsta nu e sport. Acest trofeu a fost trucat", a declarat Villeneuve.

Jacques Villeneuve

S-a născut la 9 aprilie 1971, la Saint-Jean-sur-Richelieu (Quebec, Canada)Este fiul lui Gilles Villeneuve, pilotul de F1 care a murit în calificările Marelui Premiu al Belgiei din 1982A cucerit titlul mondial la Formula 1 în 1997A câştigat cursa de 500 de mile de la Indianapolis, în 1995 şi Campionatul CART în acelaşi anÎn 164 de curse de F1 a obţinut 11 victorii şi 13 pole-position, urcând de 23 de ori pe podium

Alain Prost

S-a născut la 24 februarie 1955, în Lorette (Franţa)A câştigat titlul mondial la Formula 1 în 1985, 1986, 1989 şi 1993Are 51 de victorii în cele 199 de curse de F1 la care a participat între 1980 şi 1993A urcat de 106 ori pe podium în F1 şi a plecat de 33 de ori din pole-positionA câştigat Trofeul Andros în 2007, 2008 şi 2012, ultima oară cu Dacia LodgyA fost declarat "Campionul campionilor francezi", de "l'Equipe", în 1985, 1986, 1989 şi 1993

Click! spune

Dacia Lodgy Glace a fost complet modificată faţă de maşina de serie. Sub capotă, are un motor pe benzină de 3.0 l ce dezvoltă 355 cai-putere. Lodgy Glace are o lungime de 4 m şi o lăţime de 1,9 m. Maşina are tracţiune integrală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net