Cursă infernală: 3 alergători au învins telescaunul din Parâng

Ultima actualizare:

    Atletii s-au luat la întrecere cu telescaunul din Parîng
Atletii s-au luat la întrecere cu telescaunul din Parîng

Sub măreția Masivului Parâng, sâmbătă, 16 noiembrie, cea de-a treia ediție Red Bull Outrun the Lift și-a desemnat câștigătorii. Dintr-un total de peste 100 de sportivi participanți, Gyorgy Szabolcs, Viorel Pălici și Gabriel Bularda au învins ascensiunea amețitoare a telescaunului stațiunii Parâng, de la cota 1.070 la 1.685, câștigând competiția Red Bull Outrun the Lift din acest an.

Confruntarea sportivilor cu telescaunul s-a desfășurat contratimp, cei mai buni alergători fiind nevoiți să parcurgă traseul extrem de dificil într-un timp total de sub 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul de la start la finiș. Aceasta a fost provocarea montană lansată de Toma Coconea - dublu vicecampion al celei mai dificile competiții de aventură montană din lume, Red Bull X-Alps.

„Cea de-a treia ediție Red Bull Outrun the Lift ne arată că această competiție e în creștere, vin sportivi din ce în ce mai buni și mai motivați. S-a văzut gradul ridicat al competiției, primele 4 locuri fiind extrem de strânse ca punctaj. Pot să zic faptul că întregul top 10 a fost unul extrem de echilibrat. Văd din ce în ce mai mulți sportivi care vor să bată telescaunul la următoarea ediție Red Bull Outrun the Lift.”, a declarat Toma Coconea, directorul sportiv al evenimentului.

După ce în anul 2018, la Masculin, Gyorgy Szabolcs Istvan a stabilit recordul competiției, ajungând la finiș în 20 de minute și 26 secunde, anul acesta el și-a adjudecat marele titlu într-un timp 21 de minute și 11 secunde. Supremația lui Gyorgy vine ca un rezultat al antrenamentelor dedicate pe care acesta le face de-a lungul întregului an. Devotamentul său pentru a-și depăși limitele l-a purtat și în acest an spre marea victorie, însă acest lucru s-a materializat la limită, la câteva secunde față de locul II.

„Pentru mine, Red Bull Outrun  the Lift a fost mereu o provocare, mai ales după un sezon așa lung. Este o cursă intensă, directă, una de totul sau nimic. Cheie este constanța, mai ales la urcarea prin pădure, unde nu trebuie să-ți epuizezi toată energia. Cursa este una dintre cele mai frumoase din România, prin conceptul pe care Toma Coconea l-a dezvoltat, povestea din spatele competiției este una captivantă, fiind totodată una autentică pentru  alergătorii montani din România.”, a spus Gyorgy Szabolcs Istvan.

Medalia de argint a fost câștigată de Viorel Pălici, care a bătut telescaunul din Parâng în 21 de minute și 44 de secunde. Competiția dintre Pălici și Szabolcs a fost una extrem de intensă, locurile I și II fiind despărțite de doar 30 de secunde.

Campionii ediției 2019 a Red Bull Outrun the Lift, Gyorgy Szabolcs și Ingrid Mutter
Campionii ediției 2019 a Red Bull Outrun the Lift, Gyorgy Szabolcs și Ingrid Mutter

La feminin, și în acest an s-a impus Ingrid Mutter, cu un timp de 25 de minute și 48 de secunde, reușind să-și depășească recordul personal obținut la ediția din 2018. Rezultatul i-a asigurat locul I în Red Bull Outrun the Lift și participarea, împreună cu Gyorgy Szabolcs Istvan, în cadrul legendarei competiții Red Bull 400, în Austria, considerată cea mai dificilă cursă de 400m din lume, unde cei mai buni sprinteri montani înfruntă traseul abrupt al pistei de sărituri cu schiurile din Bischofshofen.

„Sunt foarte fericită că am reușit să câștig pentru a treia oară această competiție. Mă bucur cel mai mult de faptul că am reușit să-mi bat timpul de anul trecut cu aproape 1 minute și 30 de secunde. Ultima parte a traseului este extrem de dificilă, trebuie să tragi tare și să-ți dozezi resursele. Ca sfat pentru toți participanții edițiilor viitoare, recomand ca să nu-și consume toată energia până la ieșirea din pădure, de la pilonul 3. Distracția de acolo începe.”, a povestit Mutter Ingrid.

Clasament Masculin Red Bull Outrun the Lift:

Locul I: Gyorgy Szabolcs-Istvan | 00:21:11Locul II: Pălici Viorel | 00:21:44Locul III: Bularda Gabriel | 00:23:40Clasament Feminin Red Bull Outrun the Lift:

Locul I: Mutter Ingrid | 00:25:48Locul II: Ploșniță Adriana | 00:29:32

Locul III: Buzgan Crina | 00:30:32

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net