Cupa Shagya strânge la Buftea cei mai valoroși călăreți de anduranță din Balcani

Ultima actualizare:

    Cupa Shagya a ajuns la cea de-a opta edițieFOTO: Facebook
Cupa Shagya a ajuns la cea de-a opta edițieFOTO: Facebook

Pentru două zile, Buftea va deveni centrul de interes al iubitorilor călăriei din Balcani. În weekend-ul 25-26 septembrie va avea loc cea de-a opta ediție a Cupei Shagya, care va desemna campionii balcanici, dar și pe cei naționali la anduranță.

Organizată de Clubul Sportiv Shagya, din Buftea, Cupa Shagya cuprinde Campionatul Balcanic de Anduranță Ecvestră, Campionatul Național de Anduranță Ecvestră CEN1* 100 km, Campionatul Național de Anduranță Ecvestră pentru Juniori și Tineret și Concursul Internațional de Anduranță Ecvestră CEI1* 100 km, CEI2* 120 km și CEI3* 160 km. Evenimentulva avea loc în Buftea, lângă Centrul Naţional de Fotbal din localitate. 

Sâmbătă, 25 septembrie, începând cu ora 07.00, echipele naţionale din Croaţia, Bulgaria, Grecia, Turcia şi România se vor întrece în cadrul Campionatului Balcanic de Anduranţă Ecvestră. Premierea va avea loc în jurul orei 17.00. Duminică, 26 septembrie, între orele 05.00 și 09.00 se va da concura în probele din cadrul Campionatului Naţional de Anduranţă Ecvestra CEN1* 100 km, Campionatului Naţional de Anduranţă Ecvestră pentru Juniori şi Tineret şi Concursului Internaţional de Anduranţă Ecvestră CEI1* 100 km, CEI2* 120 km şi CEI3* 160 km. Premierea se va face în jurul orelor 18.00 - 19.00. 

Consiliul Judeţean Ilfov şi Primăria Buftea sunt cei mai mari promotori şi susţinători ai anduranţei ecvestre din România, implicandu-se în acest sport încă din 2017 prin organizarea primului Campionat Balcanic de Anduranţa Ecvestra CEI1* 90 km organizat în România, la Buftea. Înființat în 2016, Clubul Sportiv Shagya, al cărui președinte este Viorel Dabija, e cel mai important organizator de concursuri de anduranţă ecvestră din estul Europei. De altfel, de-a lungul timpului, clubul a reușit să organizeze opt evenimente sportive de anduranţă ecvestră, un lucru rar la acest nivel pe plan internațional. De altfel, succesul avut în organizarea ediţiilor precedente ale Cupei Shagya a făcut ca CS Shagya să fie considerat printre cele mai bune cluburi organizatoare de concursuri de anduranţă ecvestră din estul Europei, existând șanse mari ca în viitorul apropiat România să intre pe harta țărilor care găzduiesc concursuri tradiționale de anduranță ecvestră.  

Pe lângă succesele organizatorice, clubul din Buftea are și sportivi valoroși. La această grupare este legitimat și cel mai valoros reprezentant al acestui sport de la noi din țară, Radu Ciubuc. El a participat acum trei ani la World Equestrian Games 2018 din SUA, cea mai mai mare competiţie ecvestră mondială, care are loc o dată la 4 ani. De asemenea, a reprezentat România la Campionatul Mondial de Anduranţă Ecvestră din acest an, competiție organizată în Italia, la Pisa.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net