Cupa Davis: Suedia a eliminat România din Grupa Mondială!

Ultima actualizare:

Victor Hănescu a fost învins, duminică, de Robin Soderling, scor 7-5, 6-1, 6-0, în meciul 4 din partida de Cupa Davis, iar România retrogradează astfel din Grupa Mondială, deorece scorul general este de 3-1 în favoarea scandinavilor, informează site-ul oficial al competiţiei.

În primul set Hănescu şi Soderling au mers cap la cap până la 5-5, suedezul câştigându-şi serviciul şi apoi impunându-se cu 7-5. În setul 2, Hănescu nu a mai reuşit un serviciu atât de bun, oferindu-i şansa lui Soderling să facă break imediat, 2-0. Românul a reuşit să îşi câştige propriul serviciu abia la 5-1, sudezul impunându-se astfel cu 6-1. În ultimul set, Hănescu a repetat greşelile din cel secund, iar Soderling a fost tot mai sigur pe victoria sa cu un set câştigat la 0.

România părăseşte Grupa Mondială după o perioadă de aproximativ opt ani în care a fost prezentă în această fază a Cupei Davis. Românii obţineau în 2002 calificarea în Grupa Mondială după ce învingeau Austria cu scorul de 5-0. Echipa de atunci era formată din Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu, iar căpitan era Florin Segărceanu. România va juca acum în Zona Europa-Africa.

În palmaresul României în Cupa Davis sunt şi trei finale, toate trei pierdute în faţa Statelor Unite (1969, 1971, 1972).

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net