Cupa Davis România – Slovacia: Rămânem în lumea a doua

Ultima actualizare:

    Marius Copil  a pierdut ieri la  simplu, împotriva  lui Klizan
Marius Copil a pierdut ieri la simplu, împotriva lui Klizan

Inevitabilul s-a produs la Mamaia, tenismenii noştri cedând întâlnirea cu Slovacia care ne-ar fi putut califica în barajul pentru Grupa Mondială 2016.

Pentru încă un an, echipa de Cupa Davis a României va evolua în eşalonul al doilea valoric al tenisului mondial, adică în Grupa I Euro-Africană. La finalul săptămânii trecute, Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău şi Florin Mergea au încercat să facă un pas înainte în competiţie, dar n-au reuşit să treacă de Slovacia. În meciul disputat pe teren propriu, la Mamaia, românii au punctat primii, prin Marius Copil la simplu, victorie urmată însă de trei înfrângeri. Bineînţeles, cea mai dureroasă a fost cea de sâmbătă de la dublu, acolo unde marii favoriţi Horia Tecău şi Florin Mergea au dat peste cap toate calculele hârtiei. 

Copil a dat vina pe Tecău şi Mergea

La scorul de 2-1 pentru slovaci după două zile, doar o minune putea face ca România să întoarcă soarta meciului. Astfel, Marius Copil s-a prezentat în faţa liderului Slovaciei, Martin Klizan (locul 38 mondial) cu sabia deasupra capului. Arădeanul s-a ridicat la nivelul adversarului doar în primul set, cedat la limită, după care Klizan s-a impus lejer, scor 7-6, 6-3, 6-3. La final, Marius Copil a acuzat eşecul suferit în urmă cu o zi de Horia Tecău şi Florin Mergea. „Calificarea s-a pierdut la dublu. Eu n-am putut face mai mult astăzi. Klizan a avut mult noroc şi i-a intrat totul”, a spus tenismenul nostru.

Suntem în aceeaşi oală cu Spania!

La începutul anului viitor, echipa condusă de căpitanul-nejucător Andrei Pavel o va lua de la capăt în Grupa I Euro-Africană. Pentru al doilea sezon la rând, în această divizie secundă a Cupei Davis se află şi naţionala Spaniei, o ţară cu mulţi tenismeni de valoare. Fără Rafael Nadal şi David Ferrer, ibericii au pierdut la finalul săptămânii în Rusia cu 2-3 după ce au condus cu 2-0.

Mitu şi Ţig au pierdut finala la dublu

Perechea Andreea Mitu/Patricia Maria Ţig a pierdut finala probei de dublu din cadrul BRD Bucharest Open, turneu dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Mitu şi Ţig au fost învinse, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, de cuplul Oksana Kalaşnikova/Demi Schuurs (Georgia/Olanda), cap de serie numărul 4. Pentru performanţa reuşită la BRD Bucharest Open, Andreea Mitu şi Patricia Maria Ţig vor primi 180 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 6.400 de dolari..În 2014, proba de dublu de la BRD Bucharest Open a fost câştigată de perechea Elena Bogdan/Alexandra Cadanţu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net