Cum a fost la cea de-a treia ediție a Romanian Darts Festival

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cea de-a treia ediție a Romanian Darts Festival (RDF) s-a încheiat, după un weekend în care s-au adunat la Hotel Intercontinental peste 450 jucători profesioniști din 28 de țări, aproximativ 100 fiind români.

Desfășurat în perioada 26-28 ianuarie 2018, RDF a fost compus din Romanian International Darts Open (RIDO) și Romanian Classic Darts Open (RCDO), ambele sub egida BDO (British Darts Organisation) și WDF (World Darts Federation). În premieră pentru țara noastră, Oana Cimpoca a ajuns până în penultimul act al uneia dintre cele două competiții, respectiv semifinalele RCDO. În parcursul său spre locul trei, românca a eliminat numărul șapte mondial în clasamentul BDO, australianca Corrine Hammond.

Trofeele RCDO au fost cucerit de englezii Daniel Day (masculin) și Deta Hedman (feminin). De cealaltă parte, RIDO a fost câștigat de galezul Martin Phillips (masculin), poloneza Karolina Podgórska (feminin), Adam King/Trevor Ellacott (dublu masculin, Anglia/Țara Galilor) și Deta Hedman/Jana Kanovska (dublu feminin, Anglia/Cehia). Interesant de menționat este și faptul că olandezul Carlo Van Cleef a realizat jocul perfect, din doar nouă săgeți, o performanță rar întâlnită în darts. Spre exemplu, la ultima ediție a Campionatului Mondial de darts, niciun jucător nu a reușit acest lucru. 

„Suntem foarte mulțumiți de cum a decurs cea de-a treia ediție a Romanian Darts Festival, unde prezența numerică a participanților ne-a depășit așteptările. Profit de ocazie s-o felicit, încă o dată, pe Oana Cimpoca, pentru ocuparea podiumului feminin la Romanian Classic Darts Open. Mulțumim echipei de voluntari care au făcut posibil acest eveniment, iar tot feedback-ul pozitiv ne dă încredere pentru Campionatul Mondial de Darts pe care îl vom organiza în România, anul viitor”, a declarat Dragoș Dumitrescu, președintele Federației Române de Darts.

Despre Federația Română de Darts

Federația Română de Darts a fost înființată în anul 2008 și a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive și recunoașterea ca federație națională. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaționale, a organizat Campionatul European de Darts din 2014 și urmează ca țara noastră să găzduiască, în 2019, Campionatului Mondial, după ce Federația Română de Darts a câștigat licitiația pentru organizarea acestei competiții. Detalii despre competițiile organizate de Federația Română de Darts sunt disponibile pe site-ul oficial și pagina de Facebook.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net