CSO Voluntari a dat lovitura! L-a transferat pe Vlad Moldoveanu

Ultima actualizare:

    Vlad Moldoveanu își dorește să facă performanță și cu echipa din VoluntariFoto: Facebook/CSOVoluntari
Vlad Moldoveanu își dorește să facă performanță și cu echipa din VoluntariFoto: Facebook/CSOVoluntari

Clubul Sportiv Orășenesc Voluntari a anunțat că l-a legitimat în echipa de baschet pe Vlad Moldoveanu (32 de ani, 2,06 m). Considerat a fi cel mai bun baschetbalist român al ultimului deceniu, acesta a semnat un contract pentru următorii doi ani competiționali.

În descrierea care i se face pe pagina de Facebook a grupării ilfovene, Vlad Moldoveanu este descris drept „un baschetbalist cu o experiență colosală la cel mai înalt nivel. Vlad va reprezenta un plus uriaș pentru clubul nostru în vederea primului sezon în noul format al Ligii Naționale! Prin semnarea lui Vlad Moldoveanu am început campania de transferuri. Este doar începutul! Ne bucurăm că proiectul nostru a reușit să îl convingă pe Vlad să revină acasă și suntem siguri că noul nostru număr 9 ne va ajuta în lupta pentru îndeplinirea și depășirea obiectivelor!”.După parafarea înțelegerii, Vlad Moldoveanu a declarat pentru aceeași sursă: „Sunt bucuros să mă alătur proiectului CSO Voluntari. Eu și Ionuț Georgescu vorbeam de câțiva ani buni să lucrăm în echipă și uite că, în sfârșit, se întâmplă! Este probabil cel mai greu proiect al carierei, cea mai mare provocare: să ducem această echipă în topul Ligii Naționale. Dar sunt sigur că se poate! Dacă nu credeam în asta, nu semnam. În al doilea rând, mă bucur că mă întorc acasă, aproape de București. Acolo m-am născut, acolo am crescut. Sunt fericit că spre finalul carierei să pot juca cu familia mea în sală, meci de meci, cel puțin partidele de pe teren propriu. În rest, de-abia aștept să dăm drumul la treabă! A fost o perioadă grea pentru toată lumea, o perioadă fără sport, și sper ca noul sezon să înceapă așa cum este planificat iar noi să ne îndeplinim obiectivele sau, de ce nu?!, să le depășim!”Vlad Moldoveanu s-a născut în 11 februarie 1988, în București, iar după câțiva ani de juniorat la CSȘ 4 a plecat în Statele Unite. S-a inițiat în tainele baschetului în SUA, evoluând, la nivel universitar, pentru George Mason Patriots (2007-2009) și American University (2009-2011). A absolvit American University iar apoi a revenit în Europa. Ca profesionist a evoluat ca extremă de forță (power forward) pentru următoarele cluburi: Benetton Treviso (Italia / 2011/2012), Le Havre (Franța / 2012/2013), BC Kalev (Estonia / 2013/2014), Turow Zgorzelec (Polonia / 2014/2015), Stelmet Zielona Gora (Polonia / 2015/2016), ”U” BT Cluj (2016/2017, 2018/2019), Buyukcekmece Basketbol (Turcia / 2017/2018) și Ifaistos Limnou (Grecia / 2019/2020).

Vlad Moldoveanu a fost campion în România, Estonia și Polonia

Vlad are la activ două sezoane în Euroligă și patru în Eurocup, ajungând până în sferturile de finală ale Eurocup, alături de Stelmet Zielona Gora, în 2016. În România, a cucerit titlul de campion național, Supercupa și Cupa cu ”U” BT Cluj (2017). A fost campion al Estoniei (2013/2014), cu BC Kalev/Cramo, și al Poloniei (2015/2016), cu Stelmet Zielona Gora. De asemenea, a câștigat și două Supercupe ale Poloniei. A fost component de bază al reprezentativelor României încă de la vârsta de 14 ani până la retragerea din primăvara acestui an. A câștigat Campionatul European U18 (Divizia B) în 2006, iar în 2017 a evoluat pentru tricolori la prima participare la un Campionat European, după o pauză de 30 de ani. A fost desemnat cel mai valoros baschetbalist român în 2012 și 2013. 

Vlad Moldoveanu este fiul lui Carmen Tocală, fostă jucătoare de baschet la Sportul Studențesc, componentă a naționalei și, ulterior, președinte al FR Baschet, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, membru al Comitetului Executiv al FIBA Europe. El are trei copii – Dominic, Duncan și Dani -, investește constant în dezvoltarea sa personală și profesională.La CSO Voluntari, Vlad Moldoveanu va purta tricoul cu numărul 9, în memoria idolului său, regretatul Antonio Alexe, fost căpitan al primei reprezentative. În perioada junioratului și a liceului, Vlad a purtat în permanență tricoul lui Toni pe sub echipamentul de joc. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net