CSM București trăiește periculos în Liga Campionilor la handbal

csmb-vipers-neagu-mehmedovic05-marian-burlacu.jpg

Cristina Neagu o angajează pe Majda Mehmedovic pe semicerc
Foto: Marian Burlacu

Întrecute clar, acasă, de Vipers, Cristina Neagu și colegele sale tremură pentru calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor

Socotită inițial ca fiind una ușoară, cu adversare accesibile, grupa D tinde să devină una de coșmar pentru handbalistele de la CSM București. 
Patru meciuri a disputat câștigătoarea din 2016 a titlului continental în Europa, toamna aceasta, și a pierdut deja două dintre ele! O situație cu care nu s-a mai confruntat în niciuna din precedentele trei ediții la care a participat. Însă dincolo de acest 26-31 (11-16) cu Vipers Kristiansand, din sala Dinamo, îngrijorător este jocul, care nu se leagă. Iulia Curea și Oana Manea, veteranele echipei, nu-și explică situația, iar antrenorul Dragan Djukic declară că nimeni nu putea schimba fața grupării în cele două săptămâni scurse de la numirea sa.
Retrogradată pe locul 2 în clasamentul grupei, CSM București va evolua duminică la Budapesta, cu liderul FTC Rail Cargo. Victorioase acasă (36-31), în urmă cu o lună, ”Tigroaicele” au nevoie de o victorie ca de aer. În primul rând, pentru a-și asigura calificarea în faza a doua a competiției. Iar apoi pentru a aduna puncte necesare accederii pe un culoar mai bun spre fazele finale ale competiției. Un eșec în Ungaria ar amâna cu o săptămână deznodământul. Și ar face din disputa cu GERSG BBM Bietigheim, de la București, din 18 noiembrie, una de ”a fi sau a nu fi” pentru CSMB. 

Cristina Neagu e golgheter la zi

Paradoxal, în condițiile în care campioana României nu se regăsește, Cristina Neagu ocupă primul loc în clasamentul la zi al golgheterilor. Bucureșteanca a marcat opt goluri duminică, fiind cea mai eficientă alături de Jovanka Radicevic. Neagu a ajuns la 34 de goluri marcate în această ediție a competiției, fiind urmată de Ana Viakireva (Rostov pe Don / 32 goluri) și de Aniko Kovacsics (FTC Rail Cargo Budapesta / 31 goluri). 

În ediția 2015/2016 a pierdut 3 meciuri acasă

Nu este pentru prima dată când campioana României la handbal se află într-o situație critică în Liga Campionilor. La debutul în competiție, în ediția 2015/2016, aceea pe care a și câștigat-o, de pildă, CSMB a pierdut trei meciuri pe teren propriu, dintre care unul în faza I a întrecerii:  22-28 cu Buducnost (1 noiembrie 2015), 25-30 cu Vardar (16 februarie 2016) și 22-24 cu Gyor (28 februarie 2016). 

Loading...