CSM București schimbă constelația: 8 handbaliste au semnat deja cu ”tigroaicele”

Ultima actualizare:

    Crina Pintea vine la CSM Bucuresti de la GyorFOTO: Sportpictures.eu
Crina Pintea vine la CSM Bucuresti de la GyorFOTO: Sportpictures.eu

A devenit deja o obișnuință ca în fiecare an echipa feminină de handbal CSM București să-și formeze un alt lot plin de stele. Nici sezonul 2019/ 2020 nu va face excepție, nu mai puțin de 8 noi jucătoare fiind deja ”antamate”. Click! vi le prezintă pe cele care anul viitor vor lupta sub culorile bucureștencelor pentru titlu, dar mai ales pentru Liga Campionilor.

Nora Mork. La 27 de ani, este considerată cel mai bun inter dreapta din lume. Norvegianca are un palmares absolut incredibil: a câștigat de trei ori Liga Campionilor (2011, 2017, 2018), are trei titluri europene (2010, 2014, 2016) și unul mondial (2015). De asemenea, a fost vicecampioană mondială în 2017 și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Ea vine la CSM de la Gyor

Denisa Dedu. Denisa este considerată unul dintre cei mai talentați portari ai handbalului feminin românesc. În vârstă de 24 de ani, sportiva originară din Brașov evoluează de două sezoane la Siofok KC, în Ungaria, echipă cu care a jucat în a doua competiție intercluburi de pe continent, Cupa EHF. Dedu va îmbrăca tricoul CSM-ului din vară până în iunie 2021.

Crina Pintea. Cel mai valoros pivot al Campionatului European din Franța 2018, Crina revine acasă după mai multe sezoane jucate afară. În vârstă de 28 de ani, Pintea a ajuns în iarnă la Gyor, iar la meciurile cu CSM a făcut prăpăd în apărarea bucureștencelor în grupa principală a Ligii Campionilor. Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2015, românca a ajuns la deplina maturitate sportivă, fiind una dintre cele mai curtate jucătoare din handbalul mondial.

Andrea Klikovac. Campioană europeană în 2012, ea este în continuare componentă bază a naționalei statului Muntenegru, unde evoluează pe postul de inter dreapta. În vârstă de 27 de ani, ea joacă acum la echipa maghiară Kisvárdai KC și este în căutarea primului trofeu continental alături de echipa noastră.

Gabriela Perianu. Componentă a naționalei României medaliată cu bronz la Mondialul din 2019, Gabi evoluează pe postul de inter stânga. În vârstă de 24 de ani, ea a semnat pe doi ani și vine la CSM de la formația maghiară KC Siofok.

Carmen Martin. Iberica în vârstă de 30 de ani revine la CSM București în peranța reeditării succesului din 2016, când a cucerit Liga Campionilor. Ea a fost ”tigroaică” în perioada 2014 – 2017 și vine în Capitală de la Nice, din Franța. Este una dintre cele mai valoroase jucătoare pe postul ei din lume, fiind desemnată cea mai bună extremă dreapta a Campionatelor Europene din 2014, 2016 și 2018. Are în palmares cu naționala Spaniei două titluri continentale (2008 și 2014) și medalii de bronz la JO (2012) și CM (2011).

Laura Chiper. Medaliată cu bronz la Mondialele din 2015, Laura este titulara naționalei feminine pe postul de extremă dreapta. Ea vine la CSM de la Corona Brașov, cu care a jucat mereu în competițiile europene, dar nu a reușit niciodată să cucerească un trofeu, așa că speră să spargă gheața cu noua sa formație.

Linnea Torstenson. Una dintre cele mai experimentate handbaliste ale lumii, suedeza a semnat până în vara lui 2020. Scandinava revine în lotul ”tigroaicelor”, cu care a câștigat Liga Campionilor în 2016, când a și primit distincția de ”cetățean de onoare” al Capitalei. Sportiva legitimată acum la Nice are în palmares Cupa EHF (2011) și o medalie de argint la Europenele din 2010, competiție la care a fost MVP.

Situația Cristinei Neagu, incertă

Din actualul lot al celor de la CSM București vor mai juca la ”tigroaice” doar trei sau maximum patru handbaliste. Până acum, se știe sigur că Iulia Curea (actualul căpitan al campioanei României, câștigătoare a Ligii Campionilor în 2016), Elizabeth Omoregie (de trei ori campioană a Sloveniei) și Dragana Cvijic (de două ori câștigătoare a Ligii Campionilor) merg și ele mai departe alături de echipă. Încă nu se știe ce decizie va lua Cristina Neagu, al cărei contract expiră în vară și care nu a fost încă prelungit. Conducerea CSM nu poate să-i ofere mai mult de 17.500 de euro pe lună, cât ia și acum, în timp ce ea vrea, conform gsp.ro, măcar 21.000 de euro. În ceea ce privește antrenorul, este de așteptat ca Dragan Djukic să fie înlocuit de Tomas Ryde, ”Gazeta Sporturilor” susținând că fostul tehnician al bucureștencelor s-ar fi înțeles deja cu conducătorii clubului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net