Cristina Neagu luptă singură la Mondiale, dar România pierde din nou

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu a marcat 11 goluri cu MuntenegruFOTO: IHF
Cristina Neagu a marcat 11 goluri cu MuntenegruFOTO: IHF

De ce ne-a fost frică nu am scăpat la Campionatul Mondial feminin de handbal. România a pierdut cu Muntenegru și va juca mâine, de la ora 12.00, o adevărată finală cu Ungaria pentru promovarea în grupa principală.

Învinse cu scorul de 27-26 (11-12) de Muntenegru în penultima etapă a grupei C de la Campionatul Mondial, româncele au de ce să-și dea cu pumnii în cap pentru ratarea unei victorii vitale. După ce au condus cu 21-17 în repriza a doua, ”tricolorele” au primit nu mai puțin de 7 goluri consecutive, adversarele ajungând la 24-21, un avans de trei goluri ce s-a dovedit de nesurmontat de o echipă a României care pare umbra vechilor turnee finale. Singura jucătoare care dă totul pe teren este eterna Cristina Neagu, care și în meciul de ieri a fost cea mai bună marcatoare, cu 11 goluri. Asta deși a început antrenamentele cu echipa în urmă cu trei săptămâni, după 11 luni de pauză.

Astfel, România a ajuns în situația pe care nu și-a dorit-o niciodată: ca meciul cu Ungaria, programat mâine, de la ora 12.00, să fie decisiv pentru calificarea în grupele principale. Singura variantă pentru a ajunge acolo este victoria, însă și dacă se va califica, promovarea în semifinale este compromisă. Pentru că jucătoarele antrenate de Tomas Ryde vor intra fără nici un punct în grupele principale, acolo unde vor întâlni Coreea de Sud, Franța și Germania.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net