Cristina Neagu: "Îmi vine greu să dau jos de la gât medalia de bronz"

Ultima actualizare:

La 22 de ani, Neagu a dovedit la abia încheietele Europene că este jucătoarea în jurul căreia se va creiona echipa pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Ea a rezumat evoluţiile din Danemarca în câteva cuvinte: "Eu încerc să fac meciuri cât mai bune. E adevărat, nu reuşesc întotdeauna. Este important să ai şi susţinere. Când e greu, prea puţină lume este lângă noi, din păcate".

Câştigătoare a titlului de golgheteră (53 goluri), jucătoarea de la Oltchim a ocupat prima poziţie şi într-un clasament întocmit după pasele de gol (a avut 36), ceea ce arată că ea a jucat şi pentru echipă. "Titlul de golgheteră este o reuşită pentru mine. Am muncit foarte mult la acest turneu final. E o satisfacţie în plus pentru mine. Am fcut un turneu foarte bun. Mă bucur că am reuşit să termin competiţia fără să mă accidentez. În ultimele meciuri am fost epuizată din punct de vedere fizic. Totul s-a terminat, însă, cu bine", spune fosta elevă a Mariei Covaci, la Clubul Sportiv Şcolar numărul 5.

Nominalizată la titlul de MVP-ul anului

Întrebată ce şanse are de a fi declarată cea mai bună handbalistă din lume, anul acesta - a fost nominalizată -, Cristina Neagu a răspuns: "Ştiu că am fost nominalizată la titlul de cea mai bună handbalistă din lume în 2010. N-am de unde să ştiu dacă voi fi aleasă. Cu Dumnezeu înainte! Ce-o fi, o fi! Eu sunt fericită că am luat medalia de bronz. Şi asta e tot ceea ce contează pentru mine în acest moment".

Va încerca să se odihnească fizic şi psihic de Sărbători

La sosirea la Otopeni, Cristina Neagu a purtat la gât medalia de bronz. "O ţin la gât şi acum. O să trebuiască să mă despart de medalie, la un moment dat. (râde). Nu o pun în Pomul de Crăciun! (amuzată) O să o aşez acolo unde le am şi pe celelalte medalii chiar dacă nu sunt atât de importante. Aceasta este prima mea medalie la o competiţie de senioare".

Cristina Neagu nu şi-a făcut un program special de Sărbători. "Chiar nu ştiu ce voi face... Cred că voi petrece Sărbătorile de Iarnă alături de familie. Voi încerca să mă refac din punct de vedere fizic şi psihic. E singurul lucru pe care mi-l doresc", a încheiat interul Oltchimului, în timp ce era ovaţionată de un inimos grup de suporteri ai grupării din Zăvoi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net