Cristina Neagu are Europa la picioare. Va fi golghetera Ligii Campionilor!

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu
Cristina Neagu

Pentru a doua oară în carieră, handbalista noastră va termina pe primul loc în topul marcatoarelor din Liga Campionilor.

Dacă excludem un dezastru la Metz, CSM Bucureşti se va califica duminică în Final Four-ul de la Budapesta, iar Cristina Neagu va putea fi declarată încă de pe-acum golghetera competiţiei.

„Tigroaicele” de la CSM au de îndeplinit o simplă formalitate în Franţa, returul din sferturile Ligii Campionilor cu Metz pornind de la victoria categorică (34-21) obţinută de echipa noastră în turul de la Bucureşti. Astfel, bucureştencele antrenate de suedezul Per Johansson vor ajunge mai mult ca sigur în faza finală de la Budapesta, pentru a treia oară consecutiv (în 2016, CSM a câştigat Liga, iar în 2017 a terminat pe locul trei).

Va fi însă primul Final Four al CSM-ului cu Cristina Neagu în lot. Românca e de ani buni una dintre cele mai valoroase handbaliste ale planetei, iar în acest sezon european şi-a etalat încă o dată forţa şi precizia aruncărilor. În clasamentul golgheterelor Ligii Campionilor, înainte de meciurile retur din sferturi, Cristina e pe locul secund, cu 93 de reuşite, cu 12 mai puţine decât lidera Iveta Luzumova. Cehoaica de la Thuringer nu mai e implicată în competiţie, urmând să fie depăşită de Neagu, cel mai probabil în Final Four, dacă nu chiar duminică, la Metz. Mai mult, şi a treia clasată, Veronika Kristiansen, are şanse minime de calificare în Final Four cu Midtjylland.

Practic, doar Andrea Penezic de la Vardar ar putea, teoretic, s-o depăşească pe Cristina Neagu, dar între cele două jucătoare e un ecart destul de mare, de aproape 20 de goluri. De altfel, Neagu şi Penezic deţin în coproprietate titlul de golgheteră a Ligii, în urmă cu trei sezoane, atunci când românca evolua la Buducnost.

Top 5 golghetere din Liga Campionilor

1. Iveta Luzumova (Cehia)      Thuringer    105

2. Cristina Neagu (România)   CSM 93

3. Veronica Kristiansen (Danemarca)         Midtjylland 82

4. Andrea Penezic (Croaţia)     Vardar        77

5. Johanna Westberg (Suedia) Nykobing    76     

Liga Campionilor, Sferturi de finală

Sâmbătă

Rostov – Ferencvaros (31-29 în tur)

Györ – Buducnost (26-20 în tur)

Vardar – Midtjylland (24-23 în tur)

Duminică

Metz – CSM Bucureşti, ora 18.00, Digi şi Telekom (21-34 în tur)

*Final Four-ul va ave loc la Budapesta, la 12 şi 13 mai.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net