Cristina Neagu, 13 goluri pentru România în meciul cu Senegal

Ultima actualizare:

    România a obținut prima victorie la CM de handbal din JaponiaFoto: Facebook /  Crina Pintea
România a obținut prima victorie la CM de handbal din JaponiaFoto: Facebook / Crina Pintea

Echipa feminină de handbal a României a încercat să facă uitată evoluția modestă din partida cu Spania (16-31), de sâmbătă, înregistrând astăzi primul succes la această ediție a Campionatului Mondial: 29-24 (15-12) cu Senegal. Cristina Neagu a fost cea mai eficientă jucătoare cu 13 goluri, fiind declarată MVP-ul meciului.

Naționala noastră s-a impus în fața unui adversar care pusese în dificultate selecționata Muntenegru cu o zi înainte. Tricolorele au condus din primul până în ultimul minut, pe lângă jucătoarele deja consacrate remarcându-se Anca Polocoșer, care a fost chemată în lotul ce a făcut deplasarea în Japonia după ce mai multe  jucătoare de la Corona Brașov (Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu) au fost lăsate acasă, ele fiind suspectate că au folosit o terapie cu laser interzisă de regulamentul antidoping la nivel mondial.    

Golurile României au fost marcate de Neagu 13 goluri, Perianu 3, Polocoşer 3, Udriştioiu 3, Iuganu 2, Seraficeanu 2, Pintea 1, Ostase 1 și Zamfirescu 1, iar de la Senegal în plan ofensiv s-a remarcat Dapina 7 reuşite.

În meciul cu Senegal, România a fost susținută și de numeroși spectatori japonezi. Așa cum s-a întâmplat și la Cupa Mondială de rugby, de toamna trecută, și acum niponii susțin formațiile participante la competiție. De data aceasta, unii dintre ei au fluturat steagul țării noastre și au afișat bannere cu mesaje de încurajare în limba română. 

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Grupa C

Meciuri disputateMuntenegru - Senegal 29-25Ungaria - Kazahstan 39-15România - Spania 16-31Kazahstan - Muntenegru 21-30Spania - Ungaria 29-25Senegal - România 24-29

Clasament1-2. Spania 4 puncte1-2. Muntenegru 4 puncte3-4. Ungaria 2 puncte3-4. România 2 puncte5-6. Kazahstan 0 puncte5-6. Senegal 0 puncte

Partidele următoare3 decembrieSpania - Senegal (8.00)Ungaria - Muntenegru (8.00)România - Kazahstan (12.00)

4 decembrieKazahstan - Spania (8.00)Muntenegru - România (8.00)Ungaria - Senegal (12.00)

6 decembrieMuntenegru - Spania (8.00)Senegal - Kazahstan (8.00)România - Ungaria (12.00)

Meciurile sunt transmise la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net