Cosmin Gîrleanu, as în escaladă, boxează la Olimpiadă

cosmin_girleanu_la_antrenament.jpg

Cosmin Gîrleanu, la antrenament
Cosmin Gîrleanu, la antrenament
Citeste tot despre: 

Are 1,60 m și 52 de kilograme și este primul boxer român care și-a asigurat prezența la Olimpiada de la Tokyo! Cosmin Gîrleanu, cel mai bun pugilist de la lotul național, a început boxul în urmă cu 10 ani dintr-o întâmplare.

”Eram un copil energic și tatăl meu a decis să mă dea la un sport de contact să îmi consum energia. La început nu prea mi-a plăcut, eu tot voiam să stau prin cartier, să mă joc cu copiii, dar după primul meci pe care l-am avut a început să îmi placă și de atunci nu pot să stau prea departe de antrenamente, de colegi, de sală. Țin minte că am boxat cu un băiat, eram foarte mici, nu știu câte kilograme aveam, vreo 30 și l-am pus pe jos pe băiatul acela”, poveștește Cosmin Gîrleanu, primul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Înainte de box, sportivul de 21 de ani a jucat și fotbal, dar din cauza faptului că nimeni nu se putea înțelege cu el a fost nevoit să renunțe. „M-au dat afară de la fotbal, mă certam cu colegii, făceam o grămadă de prostii. Eram rău!”, recunoaște pugilistul. Cosmin nu coboară garda și trage tare la antrenamente, deși au trecut luni bune de la ultima competiție oficială. În plus, face și altfel de exerciții fizice: s-a apucat de ceva timp de escaladă și a ajuns să fie foarte priceput.

girleanu_escalada.jpg

Cosmin Gîrleanu este pasionat de escaladă
Cosmin Gîrleanu este pasionat de escaladă

După calificarea la Jocurile Olimpice, Cosmin și-a făcut și un cadou de care să-și amintească toată viața: și-a tatuat pe brațul drept cercurile olimpice. ”Uneori nu-mi dădeam prea multe șanse de calificare la Jocurilor Olimpice, din cauza gurilor rele de prin jur, dar am crezut în mine și am avut oameni care m-au susținut mereu. Calificarea a fost un vis împlinit”, a mai declarat pentru Sportsnet Gîrleanu.

cosmin_girleanu_tatuaj.jpg

Cosmin Gîrleanu și tatuajul făcut după calificarea la Jocurile Olimpice
Cosmin Gîrleanu și tatuajul făcut după calificarea la Jocurile Olimpice

E campion mondial la juniori

Deși are doar 10 ani de când face box de performanță, Cosmin e plin de medalii. Pugilistul este de 13 ori campion național, iar în 2015 a reușit să obțină titlul de campion mondial la juniori. Mai are în palmares titlurile de vicecampion european la juniori și la seniori U22, iar peste un an va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Nu vreau să promit nimic, dar visul meu este să fiu pe podium”, a mai spus Cosmin Gîrleanu.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1