Corina Ungureanu şi Florentina Opriş vor da startul la Crosul Universităţii

Ultima actualizare:

     La startul celei mai mari competiţii sportive pentru toate vârstele din Bucureşti sunt aşteptaţi în jur de 3.000 de participanţi.
La startul celei mai mari competiţii sportive pentru toate vârstele din Bucureşti sunt aşteptaţi în jur de 3.000 de participanţi.

Cea de-a 23-a ediţie a Crosului Universităţii din Bucureşti - Cora Lujerului Challenge va debuta duminică, 10 mai, ora 11.00, în faţa Facultăţii de Drept, startul urmând a fi dat de fosta campioană mondială şi europeană la gimnastică Corina Ungureanu alături de vedeta media Florentina Opriş. Ca la fiecare ediţie, în jur de 3.000 de participanţi, marea majoritate din mediile studenţeşti, sunt aşteptaţi la startul celui mai mare eveniment sportiv din Capitală dedicat tinerilor.

Longeviva competiţie, organizată începând din 1992 de Universitatea din Bucureşti, are ca obiectiv promovarea valorilor nobile ale sportului, încurajarea unui stil de viaţă sănătos şi armonios şi a unei atitudini competiţionale. Cora Lujerului Challenge vizează toate categoriile de vârstă, la nivel de amatori, şi se adresează studenţilor de la Universitatea din Bucureşti, dar şi tuturor celor atraşi de practicarea sportului de plăcere, de spiritul combativ şi de cultivarea fair-play-ului.

Lungimea traseului este de aproximativ 3.800 m. Punctul de start va fi, ca în fiecare an, Piaţa Operei (Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti), traseul continuând apoi pe Splaiul Independenţei-Şoseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu, iar linia de finish se va afla în parcarea Cora Lujerului.

Corina Ungureanu
Corina Ungureanu

Crosul are 6 niveluri de înscriere, adresate unor categorii cât mai largi de fani ai sportului: adolescenţi între 12 şi 18 ani, seniori între 19 şi 41 de ani şi veteranii de peste 42 de ani. Pe lângă acestea mai există 3 grupe speciale - a angajaţilor Universităţii din Bucureşti, a studenţilor Universităţii din Bucureşti şi a angajaţilor Cora. Primele 3 câştigătoare şi primii 3 câştigători de la fiecare categorie vor primi premii importante oferite de sponsorii competiţiei. Premiile oferite pe parcursul întregului eveniment vor fi asigurate de Cora, dar li de partenerii tradiţionali ai proiectului.

Florentina Opriş
Florentina Opriş

Ca la fiecare ediţie, doritorii se pot înscrie chiar în ziua competiţiei, pe baza actului de identitate, în curtea Facultăţii de Drept, în intervalul orar 7.30 - 10.40. Startul va fi dat de fosta campioană mondială şi europeană la gimnastică Corina Ungureanu şi de realizatoarea emisiunii “Sport, dietă şi o vedetă” de la Prima TV Florentina Opriş.“Susţin cu multă plăcere şi convingere sportul universitar, chiar dacă recentul proiect Universiada 2021 nu a reuşit. Cultivarea valorilor sportive îmbinată cu înţelegerea şi susţinerea acestora, precum şi a cauzelor umanitare este o dovadă în sine de tinereţe, de entuziasm şi de preţuire a vieţii“, declară fosta sportivă Corina Ungureanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net