Corina Ungureanu, campanie pentru copiii bolnavi de cancer!

Ultima actualizare:

    Corina Ungureanu
Corina Ungureanu

Asociaţia NonGuvernamentală „Construieşte viitorul" alături de corul de copii Contrapunct şi Corina Ungureanu, campioana mondială la gimnastică, vă invită să vă alăturaţi campaniei umanitare „Împlineşte un vis... de Crăciun". Campania se desfăşoară în perioada 6-20 decembrie 2012 şi are ca scop strângerea de fonduri pentru Ştefan Ţîru (17 ani).

Ştefan a fost diagnosticat în aceasta vară cu OSTEOSARCOM tibie stângă şi are nevoie de o proteză de 12.000 euro care să-i poată salva piciorul de la amputare. Operaţia este stabilită la finalul acestei luni. Părinţii au un salariu minim pe economie, nu pot strânge aceşti bani şi de aceea au apelat la bunăvoinţa oamenilor.

Banii adunaţi în cadrul campaniei "Împlineşte un vis...de Crăciun" vor fi folosiţi pentru a-l ajuta pe Ştefan şi a-i împlini visul cu ocazia Crăciunului. Orice sumă suplimentară colectată va fi direcţionată celorlaţi copii bolnavi de cancer din cadrul secţiei de oncologie a Spitalului Marie Curie din Bucureşti, printre care se numară şi gemenii Nicolae şi Elena, care suferă de tetrapareză spastică, respectiv parapareză spastică şi au nevoie de 4.700 de euro pentru o nouă operaţie în afara ţării, la Chişinău.

Cu fiecare zi care trece problemele lor se agravează dacă nu primesc tratamentul adecvat. De aceea asocierea cuvintelor „SPRIJIN" si „URGENT" caracterizează cel mai bine nevoia acută de ajutor pe care fiecare dintre noi îl poate oferi acestor copii, ca un dar de Crăciun pentru o şansă la viaţă.

Pe lângă medicamente, aceşti copii pentru care spitalul înseamnă „acasă" deoarece nu îl părăsesc cu lunile, mai au nevoie de pijamale, papuci de casă, jucării, rechizite şi dulciuri.

Donaţiile pentru aceşti copii se pot face:- în contul Asociaţiei „Construieşte viitorul" deschis la Banca Transilvania, sucursala Lipscani, sector 3 Bucuresti, Romania: RON: RO 38 BTRL 0410 1205 G560 63XXEUR: RO 13 BTRL 0410 4205 G56063XX

RON: RO 86 BTRL 0410 1205 G 560 6300 (donatii Stefan Tiru)RON: RO 59 BTRL 0410 1205 G 560 6301 (donatii gemenii Nicolae si Elena)

- sau direcţionând 2 % din impozitul pe venit (pentru persoane fizice, utilizând formularul 230 pentru impozitul pe salarii sau formularul 200, pentru alte venituri) sau 20% din impozitul pe profit datorat (pentru persoane juridice, utilizând contractul de sponsorizare, cf. Legii 571/2003 şi HG 44/2004).

Banii si produsele strânse în perioada campaniei, 6-20 decembrie 2012, vor fi înmânaţi lui Ştefan Ţîru şi celorlalţi copii, la data de 21 decembrie 2012.

„Listele de cadouri pentru Crăciun se umplu cu câte ceva în fiecare zi. De o parte, sunt dorinţele copiilor puse cu grijă ca Moş Crăciun să ştie ce să le aducă, iar de cealaltă parte sunt dorinţele părinţilor pentru Moş Crăciunul din ei. Însă, pentru copiii bolnavi de cancer lista este umplută cu o singură dorinţă: o şansă la viaţă. Haideţi să punem mână de la mână şi să umplem în ajun sacul Moşului cu lumină şi speranţă" - Corina Ungureanu.

„Corul de copii ContraPunct este alături de copiii bolnavi de cancer ajutând la strângerea de fonduri. Ei vor colinda, în prag de sărbători, companiile şi firmele din Bucureşti care se vor oferi să-i ajute pe aceşti copii greu încercaţi de soartă. Sperăm să deschidem inimile şi uşile câtor mai mulţi oameni" - Bogdan Petre, director, Contrapunct.

************

Despre Asociaţia „Construieşte viitorul"

Asociaţia NonGuvernalemtală „Construieşte viitorul" s-a născut din dorinţa de a ajuta, de a întinde o mână de ajutor semenilor noştri prin programe sociale, educaţionale, culturale şi umanitare.

Odată ce poveştile câtorva copii bolnavi de cancer au ajuns la urechile noastre, ne-am spus că asta e datoria noastră să strigăm în locul lor durerile unor tratamente la care şi oamenii mari ar plânge şi lipsurile cu care se zbat în fiecare zi pentru a putea fi vindecaţi. Prin acţiunile noastre oferim suportul tuturor celor care se regăsesc în ideile noastre.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net