Concluzia psihiatrului: «Oscar Pistorius suferă de anxietate»

Ultima actualizare:

    Oscar Pistorius
Oscar Pistorius

O psihiatră, citată ca martor al apărării în procesul în care campionul paralimpic e acuzat că şi-a ucis iubita în 2013, susţine că sportivul are probleme medicale. 

"Opinia mea este că domnul Pistorius suferă de anxietate", a spus Meryll Vorster, menţionând numeroşi factori de stres din viaţa sportivului.

Avocatul apărării, Barry Roux, a citat-o pe Vorster pentru a depune mărturie cu privire la vulnerabilitatea lui Pistorius, un factor care l-ar fi putut face pe sportiv să creadă că Reeva Steenkamp era un intrus, în noaptea în care campionul paralimpic a împuşcat-o pe femeie.

Meryll Vorster, care a discutat şi cu familia şi prietenii campionului paralimpic pentru a întocmi un raport complet, este de părere că tulburările lui Pistorius au început încă din copilărie. Psihiatra a precizat că părinţii lui Pistorius au divorţat când sportivul avea şase ani şi că tatăl era "iresponsabil şi majoritatea timpului absent", iar mama dormea cu o armă de foc sub pernă. "Copiii din familia Pistorius au fost crescuţi astfel încât să vadă mediul înconjurător ca o ameninţare", a spus Vorster.

De asemenea, decesul mamei sale atunci când el avea doar 14 ani a fost o experienţă traumatizantă pentru Pistorius. Vorster a menţionat că Oscar Pistorius şi-a ţinut sub control starea de anxietate printr-o dietă strictă şi prin programul de antrenamente, însă celebritatea a înrăutăţit situaţia. Când a devenit cunoscut în întreaga lume, Oscar Pistorius a început să se gândească la faptul că poate fi oricând victima unei crime. Din acest motiv, sportivul invita deseori prieteni să rămână peste noapte în locuinţa sa. Pistorius se temea pentru siguranţa sa şi această teamă i-a înrăutăţit starea psihică.

Vorster a explicat că atunci când cineva suferă de anxietate poate să perceapă ceea ce este în jur ca fiind mai ameninţător sau mai periculos decât este de fapt.

Oscar Pistorius, 27 de ani, riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat că a ucis-o cu premeditare pe Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani, cu care avea o relaţie de trei luni, când a împuşcat-o, la 14 februarie 2013.

Pistorius afirmă însă că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp din greşeală, crezând că este un hoţ, însă acuzarea este de părere că sportivul a ucis-o pe femeie cu premeditare, după o dispută violentă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net