Comitetul Olimpic Român, în doliu! Fostul secretar general, Dan Popper, a murit

cosr_imagine.jpg

cosr
Comitetul Olimpic Român a anunţat dispariţia fostului ei secretar general
Foto Wikipedia
Citeste tot despre: 

Fostul secretar general al Comitetului Olimpic Român, Dan Popper, a decedat.

Fostul secretar general al Comitetului Olimpic Român (COR) în perioada 1995-2004, Dan Popper, a decedat, marţi, la vârsta de 76 de ani, a anunţat site-ul oficial al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Trupul neînsufleţit al lui Dan Popper va fi depus miercuri la capela de la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, din Bucureşti, iar joi, la ora 12.00, va fi incinerat.

Cine a fost Dan Popper

dan_popper.jpg

dan popper
Dan popper a decedat la vârsta de 76 de ani
Foto COSR

Născut la Bucureşti, în 29 noiembrie 1938, Dan Popper şi-a început cariera de sportiv ca baschetbalist la secţia de juniori "Tânărul Dinamovist" din cadrul Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti. A fost component al lotului naţional de juniori pentru ca mai apoi să fie selecţionat în echipa de seniori a României.

În 1961 a absolvit Institutul de Cultură, Fizică şi Sport din Bucureşti, după care a fost antrenor la secţia de atletism a Clubului Sportiv Şcolar "Viitorul" Bucureşti. El a ocupat şi funcţia de secretar al clubului. Între anii 1965 şi 1967 a fost cercetător în cadrul Centrului de Cercetări Ştiinţifice, apoi metodist la Universitatea de Cultură, Fizică şi Sport, Secţia Metodică "Sport de înaltă peformanţă", între anii 1967 şi 1972.

Între 1972 şi 1976 a fost instructor de specialitate la Centrul Naţional de Educaţie Fizică şi Sport (CNEFS) - Direcţia Tehnică, între 1976 şi 1983 a ocupat funcţia de secretar general adjunct al Federaţiei Române de Canotaj şi Yachting (FRCY). Din 1983, timp de trei ani, a revenit la CNEFS ca instructor de specialitate la Secţia Tehnică, după care din 1986 s-a aflat în fruntea FRC.

Din 1996 şi până la retragerea sa din activitate, în 2004, a fost secretarul general al Comitetului Olimpic Român.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1